Kaip pagaminti patį skaniausią sriubos ruošinį žiemai
Kategorija: Naudingi patarimai

Ingredientai
- pomidorų: 500 gramų
- morkų: 500 gramų
- svogūnų: 500 gramų
- paprikų: 500 gramų
- petražolių: 300 gramų
- stambios druskos: 500 gramų (jei naudosite smulkią, užteks - 400 gramų)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių nulupame bei supjaustome nedideliais gabaliukais visus svogūnus.
2. Morkas stambiai sutarkuojame. Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame odelę bei supjaustome smulkiais kubeliais.
3. Tada susmulkiname petražoles.
4. Paprikoms išimame kotelius ir sėklas. Supjaustome jas nedideliais kubeliais.
5. Tuomet visus komponentus sudedame į dubenį, pasūdome ir gerai permaišome.
6. Paliekame produktus maždaug 10-15 min, kad druska šiek tiek įsigertų.
7. Sterilizuojame stiklainius bei dangtelius. Sudedame daržoves į indelius bei uždeniame dangteliais. Sriubos ruošinį galite laikyti net kambario temperatūroje, nieko jam neatsitiks!
8. Kai jau gaminsime sriubą, nepamirštame, kad ruošinys jau turi pakankamą kiekį druskos, todėl papildomai druskos dėti visai nebereikia.
9. Jūs taip pat galite pridėti prie ingredientų ir kitus produktus, tokius kaip krapai, bazilikai ir taip toliau. O, pavyzdžiui, barščių ruošiniui galite pridėti burokėlių, česnako bei kopūstų.























