Kaip skaniai iškepti kepenėles vos per 3 minutes!
Kategorija: ---
Kokios gi jos skanios ir sultingos!
Ingredientai:
– kepenys – 500 g
– miltai – 5 valgomieji šaukštai
– svogūnai – 2 galvutės
– druska pagal skonį
– saulėgrąžų aliejus kepimui
Paruošimas:
Svogūną supjaustome vidutinio storio žiedais.
Į keptuvę pilame aliejų ir išdėliojame svogūnus, išimdami žiedelius.
Dedame keptuvę ant ugnies, paskui ugnį sumažiname. Nuplauname kepenis, nuvalome ir supjaustome gabaliukais, apie 1 cm storio.
Į lėkštę beriame miltus, dedame druskos ir viską sumaišome.
Apvoliojame kepenų gabaliukus miltuose ir dedame į įkaitintą keptuvę tiesiai ant svogūnų, nemaišome.
Sumažiname ugnį iki vidutinės ir kepame apie minutę, paskui apverčiame kepenų gabaliukus į kitą pusę, neliesdami svogūno. Dėl to, kad kepenų gabaliukai yra ant svogūnų, o ne ant pačios keptuvės, jie nepridegs ir persisunks skaniais, aromatingais garais.
Kepenys gatavos, kai nustoja skirtis kraujas. Tam reikia dar maždaug minutės. Po to kepenys su svogūnais maišomos 20 sekundžių,kad svogūnai gerai apkeptų, ir galima nuimti nuo ugnies.
Ingredientai:
– kepenys – 500 g
– miltai – 5 valgomieji šaukštai
– svogūnai – 2 galvutės
– druska pagal skonį
– saulėgrąžų aliejus kepimui
Paruošimas:
Svogūną supjaustome vidutinio storio žiedais.
Į keptuvę pilame aliejų ir išdėliojame svogūnus, išimdami žiedelius.
Dedame keptuvę ant ugnies, paskui ugnį sumažiname. Nuplauname kepenis, nuvalome ir supjaustome gabaliukais, apie 1 cm storio.
Į lėkštę beriame miltus, dedame druskos ir viską sumaišome.
Apvoliojame kepenų gabaliukus miltuose ir dedame į įkaitintą keptuvę tiesiai ant svogūnų, nemaišome.
Sumažiname ugnį iki vidutinės ir kepame apie minutę, paskui apverčiame kepenų gabaliukus į kitą pusę, neliesdami svogūno. Dėl to, kad kepenų gabaliukai yra ant svogūnų, o ne ant pačios keptuvės, jie nepridegs ir persisunks skaniais, aromatingais garais.
Kepenys gatavos, kai nustoja skirtis kraujas. Tam reikia dar maždaug minutės. Po to kepenys su svogūnais maišomos 20 sekundžių,kad svogūnai gerai apkeptų, ir galima nuimti nuo ugnies.
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
Grietinėje troškintos kepenys.
VIŠTŲ KEPENĖLĖS SU KEPTOMIS BULVĖMIS
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
VIŠTIENOS KEPENĖLĖS SU MORKOMIS IR GRYBAIS GRIETINĖLĖS PADAŽE
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
Kepenėlių salotos su daržovėmis
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Tikras vengriškas jautienos guliašas
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Mėsainis Insanity
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
Kukuliai su bešamelio padažu
Šašlykai greituoju būdu..
AVIENOS PLOVAS
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Klasikinis medaus tortas
Kiaulienos nugarinės suktinukai su grybais
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai