Lašiša su ypatingu pagardu

Paskelbė:
28 Kovo 2019
4 porcijoms reikės:

100 g džiovintų juodųjų serbentų (arba liofilizuotų)
žiupsnio šafrano
4 saliero stiebų (nuplautų)
8–10 žaliųjų alyvuogių (be kauliukų)
100 ml alyvuogių aliejaus
4 lašišos filė gabaliukų su oda (nuplautų, nusausintų)
30 kedrinių pinijų
40 g kaparėlių
2 šaukštų kaparėlių marinato
saujelės petražolių (nuplautų, nusausintų)
šaukšto plonai nutarkuotos citrinos žievelės
šaukšto citrinos sulčių
žiupsnio druskos
trupučio šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminame

* Džiovintus serbentus dubenėlyje užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite brinkti. Po 20 min. nusunkite.
Šafraną užpilkite šaukštu karšto vandens.

* Salierus susmulkinkite 1 cm griežinėliais, lapus suplėšykite. Alyvuoges susmulkinkite.

* Šaukštą aliejaus sumaišykite su druska, pipirais ir šiuo mišiniu įtrinkite lašišos filė.

* Keptuvėje įkaitinkite pusę likusio aliejaus, sudėkite susmulkintus saliero kotus, kedrines pinijas ir pamaišydami kepkite ant smarkios ugnies maždaug 5 min., kol ims rusvėti. Tada nukelkite keptuvę nuo ugnies, įmaišykite kaparėlius, jų marinatą, alyvuoges, šafraną su jo vandeniu, susmulkintas petražoles, salierų lapus, citrinos žievelę, sultis, žiupsnį druskos. Serbentus įmaišykite prieš patiekdami – jie nudažo kitus ingredientus.

* Didelėje keptuvėje ant smarkios ugnies įkaitinkite likusį aliejų ir oda žemyn sudėkite lašišos gabaliukus. Kepkite maždaug 3 min., kol odelė ims skrusti. Tada karštį sumažinkite iki vidutinio, apverskite lašišą ir kepkite dar 2–4 min. Iškeptą patiekite su salierų, serbentų ir riešutų pagardu.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно