Lašišos sriuba arba thai vaikams

Kategorija: Sriubos


Lašišos sriuba arba thai vaikams

Paskelbė:
21 Geg. 2020
Gaminau kitą patiekalą iš lašišos ir sutvarkius žuvį, liko galva, kaulai bei oda. Taigi, sugalvojau pridėti visokių prieskoninių daržovių ir iš šitų atliekų (jei jas galima taip pavadinti) išviriau nuostabiausią sultinį. Aš jį ir panaudojau sriubai šiai lašišos sriubai gaminti.

Noriu, kad mano mano vaikai valgytų kuo įvairesni maistą ir būtų kuo atviresni naujiems skoniams. Tad kartais jiems gaminu ne visai tradicinius patiekalus. Galiu tik pasakyti, kad man pasisekė, nes mano vaikai visavalgiai - iki šiol vienintelis patiekalas susilaukė nemalonės - troškintos kepenėlės (nors man juos buvo nuostabios). Ir tai galvojau, kad jau artimoje ateityje pabandysiu joms suteikti dar vieną šansą.:)

Bet dabar grįžtam prie lašišos - šį kartą viriau tokią beveik tailandietišką sriubą su kariu bei kokoso pienu. Bet ji gavosi visai neaštri ir idealiai tinka net ir vaikams - bent jau maniškiams. 

Ingredientai:


    • sviestas: 30 gramų
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • karis: 1 kupino šaukštelio (arba kario pasta)
    • žuvies sultinys: 0,8 litro
    • neriebi grietinėlė: 200 mililitrų
    • kokosų pienas: 200 gramų
    • baltas vynas: 100 mililitrų
    • bulvės: 4
    • lašiša: 500 gramų
    • petražolės: 25 gramų
    • druska
    • pipirai

  1. Recepto paruošimas:

  2. Pirmiausia dideliame puode ištirpiname sviestą.
  3. Maždaug 3-4 minutes pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną.
  4. Suberiame karį ir dar pakepiname porą minučių.
  5. Tada supilame sultinį, vyną ir kokosų pieną, pasūdome ir užviriname.
  6. Po to sudedame kubeliais supjaustytas bulves ir paverdame atidengtą puodą maždaug 15 minučių, kol bulvės išvirs.
  7. Tuomet supilame grietinėlę ir sudedame maždaug kąsnio dydžio gabaliukais supjaustytą lašišą ir paverdamu ant silpnos ugnies maždaug 3 minutes - lašiša išverda itin greitai.
  8. Nukeliame nuo ugnies, paragaujame, ar pakanka druskos pagal skonį, įdedame pipirų ir suberiame smulkiai kapotas petražoles. Lepinamės!
  9. Pastebėjimas: Tikrai labai skanu! Nėra ką daugiau ir pasakoti. Beje, originaliame recepte pagal kurį gaminau, rekomenduoja naudoti vandenį vietoje sultinio, riebią grietinėlę ir daugiau vyno. Aš kažkada seniau bandžiau ir taip, bet man su sultiniu gaunasi skaniau (šeimai irgi). O ir žuvų kaulus sunaudoti reikėjo:) Sriuba labai greitai bei paprastai pagaminama, rekomenduoju būtinai išmėginti.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: