Prancūziška svogūnų sriuba

Kategorija: Sriubos


Prancūziška svogūnų sriuba

Paskelbė:
26 Sausio 2020
Prancūziškos sriubos paslaptis – tobulas ingredientų derinys. Beje, šią sriubą reikia valgyti neskubant ir mėgaujantis.

Reikės:
baltų svogūnų - 800 g
salierų - 2 vnt.
sviesto - 50-60 g
jautienos sultinys - 800 g
čiobrelių – kelios šakelės
prancūziško batono – 1 vnt.
kieto sūrio - 200 g

Gaminame:

* Supjaustykite svogūnus į 4 dalis, paskui – plonomis juostelėmis. Rinkitės tik kokybiškus, nepradėjusius gesti svogūnus
* Puode ištirpinkite sviestą. Supjaustykite salierus ir juos kartu su svogūnais suberkite į puodą. Kepinkite ant nedidelės ugnies 20-30 min, retkarčiais pamaišydami.
* Kai svogūnai karamelizuojasi, supilkite 250 ml sultinio. Troškinkite nuėmę dangtį, kol masė sutirštės. Įmeskite kelias čiobrelių šakeles (tinka tiek šviežios, tiek džiovintos), išmaišykite.
* Kai skystis išgaruos, įpilkite dar 250 g jautienos sultinio ir vėl troškinkite, kol masė sutirštės.
* Tada supilkite likusius 300 g sultinio. Padidinkite ugnį, užvirinkite sriubą. Virkite sriubą iki vidutinio tirštumo.
* Kol gaminsite, prancūzišką batoną supjaustykite vidutinio storumo riekelėmis, paskrudinkite jas. Stambia tarka sutarkuokite sūrį.
* Sriubą supilstykite į karščiui atsparius dubenėlius, tačiau ne iki viršaus. Tada sriubos paviršių pabarstykite sūriu ir uždėkite ant viršaus skrebutį ar du – priklausomai nuo dubenėlio dydžio ir vėl užberkite sūrio.
* Indus su sriuba pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 5 minutėms. Sūriui ištirpus traukite sriubą iš orkaitės ir patiekite. Padėkite šaukštą ir nedidelį peilį – juo patogu pjaustyti batoną.

Pastabos:
- Jautienos sultinį galima keisti vištienos arba daržovių.
- Kad būtų patogiau valgyti, batono riekeles galima supjaustyti kubeliais ir tada tik paskrudinti.
- Galima skrebučius patiekti ir atskirai. Tokiu atveju sriubos nereikės šauti į orkaitę.
- Prieš patiekdami sriubą pabarstykite čiobrelio lapeliais – aromatas bus dieviškas.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Raktažodžiai:
prancuziska sriuba