Keptos sezaminės vištienos receptas
Paskelbė:
29 Sausio 2020

Sudėtinės dalys:

  •  Vištiena, 800 g
  •  Sviestas, 5 v. šaukštai
  •  Cukrus, 1 v. šaukštas
  •  Medus, 1/4 stiklinės
  •  Sojos padažas, 1/4 stiklinės
  •  Čili pipiras, pagal skonį
  •  Česnakas, 2 skiltelės
  •  Imbieras, 1 v. šaukštas
  •  Vyno actas, 1 v. šaukštas
  •  Pomidorų padažas, 2 v. šaukštai
  •  Krakmolas, 1 a. šaukštelis
  •  Vanduo, 100 ml

Gaminimas:

Gardžios paukštienos pasigaminti užtruksime vos 45 minutes, o patiekalas – ir sotus, ir be galo aromatingas, apjungiantis visus skonius.
  1. Naudosime vištienos ketvirčius. Juos padaliname pusiau, nupjaudemi blauzdelę. Į įkaitintą keptuvę dedame keturis kupinus šaukštus sviesto, jam ištirpus dedame vištieną (odele žemyn) į keptuvę ir apkepame iš abiejų pusių, kol apskrus (kiekvieną pusę po 3 min.).
  2. Tuo tarpu dideliame dubenyje sumaišome: medų, sojos padažą, pomidorų padažą, vyno actą, po šaukštą sviesto (galima pakeisti šaukštu sezamo aliejaus) ir cukraus, pusę stiklinės vandens. Pagardiname prieskoniais: šviežiu tarkuotu imbieru, čili pipiru (maltas arba trintas džiovintas), druska, maltais pipirais,  keletu skiltelių česnako, kruopščiai išmaišome. Įmaišome krakmolo (1 a.š.). Padažas baigtas!
  3. Apkepus vištieną, sudedame jos gabalėlius į kepimo formą ir apipilame padažu. Dedame į iki 180  įkaitintą orkeitę ir kepame 25 min. uždengę kepimo formą folija. Tuomet atidengiame foliją, vištieną apibarstome sezamo sėklytėmis ir kepame (nustačius kepimą iš viršaus) dar 5-8 min. Gero apetito!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно