KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS

Kategorija: Grybų patiekalai / Kiauliena


KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • kiaulienos sprandinė: 1 kilogramo
    • česnakas: 4 skiltelių
    • džiovinti baravykai: 30 gramų
    • džiovintos slyvos: 200 gramų
    • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai
    • lauro lapai
    • baravykų sultinys: 250 mililitrų
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    • aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
  1. Iš pradžių sprandinę supjaustykite maždaug 1 centimetro storio gabaliukais, pabarstykite juos druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais, dėkite lauro lapus bei išspaustas česnako skilteles. Mėsą gerai įtrinkite prieskoniais bei palikite marinuotis per visą naktį.
  2. Tuomet džiovintus grybus užmerkite.
  3. Tada keptuvėje įkaitinkite aliejų bei ant didelės kaitros apkepkite mėsos gabaliukus iš abiejų pusių maždaug po 2 minutes. Po to keptuvę pilkite stiklinę baravykų sultinio, sudėkite susmulkintus grybus bei slyvas, sumažinkite kaitrą iki minimalios, uždenkite ir troškiname, kol mėsa bus visiškai minkštutė. Jeigu skystis išgaruoja, įpilkite šiek tiek karšto vandens. Pabaigoje supilkite šlakelyje vandens ištirpintą krakmolą, sojos padažą bei maišydamos pakaitinkite, kol padažas sutirštėja. Skanaukite!
  4. Pastebėjimas: Prie šio mėsos patiekalo bulvinės bandukės, gamintos pagal receptą čia.
  5. Pastebėjimas: Labai gardu, mėsytė gaunasi minkšta bei sultinga, padažas idealiai derantis.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: