Šokoladinis kavos tortas
Paskelbė:
26 Balandžio 2019
400 gramų 
juodojo šokolado
400 gramų 
grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų 
džiovintų vaisių ir riešutų mišinio (karamelizuotų riešutų, džiovintų slyvų)
2 šaukštai 
romo (arba slvų brendžio)
BISKVITUI:
375 mililitrai 
kavos (nesaldžios, karštos, perkoštos)
340 gramų 
kvietinių miltų
"Kauno Grudų Ekstra Miltai"
50% nuolaida - daugiau >
225 gramai 
cukraus (ir glaistui)
187 gramai 
sviesto (minkšto)
3 vienetai 
kiaušinių
150 gramų 
rudojo cukraus
75 gramai 
kakavos (ir glaistui)
1 šaukštas 
kepimo miltelių
1 šaukštas 
vanilės ekstrakto
GLAJUI:
120 gramų 
juodojo šokolado
100 gramų 
cukraus
66 gramai 
kondensuoto pieno, saldinto 15 gramų 
kakavos 1 šaukštas 
želatinos Pasigaminame įdarą: grietinėlę reikia pakaitinti iki užvirimo ir supilti ją ant laužyto šokolado. Gerai išmaišyti ir padėti bent 4 valandoms į šaldytuvą. Puiku, jei protarpiais pamaišome. Iki šiolei aprašytus darbelius geriausia atlikti iš vakaro, ar bent jau labai iš anksto. 
Biskvito kepimas: rudą cukrų sumaišyti su kava ir 75 gr kakavos.
Sviestą gerai išmaišyti su cukrumi 225 gr iki purumo, kad nebūtų girgždesio.Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, kurie turi būti neseni, nes gali nekilti. Kad tikrai kiltų, galima imti šaukštelį kepimo miltelių ir puse šaukšelio sodos.
Maišant sviestą, mušti vieną kiaušinį, pamaišyti, pilti kelis šaukštu miltų, vėl kiaušinį, vėl miltų... Belieka sumaišyti abi turimas mases kartu, pagardinti vanilės ekstraktu. Išmaišyti. Bus skystoka, ruda masė.
Pilti į sviestuotą formą dalį tešlos, dėti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 25 min. Galima patikrinti smeigtuku, ar iškepė. Biskvitas turi būti tolygiai kiek pakilęs, drėgnokas. Patarčiau išsikepti 3 ar 4 lakštus, nereiks pjaustyti. Biskvitus padėti atšalti
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно