BULVINIAI PIRŠTELIAI SU MORKOM

Kategorija: Bulvių patiekalai


BULVINIAI PIRŠTELIAI SU MORKOM

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • virtos bulvės: 4 (didesnės)
    • morkos: 1 (virtos)
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: ~2 stiklinių
    • druska
  • Padažui:
    • sviestas: gabaliuko
    • grietinė
    • druska
    • itališkos žolelės
    • vanduo
  1. Aš pati dėl kelių bulvių bei morkos mėsmalės net neterlioju, tiesiog sutarkavau juos smulkesne nei burokine tarka, bet Jūs galite daryti kaip Jums yra patogiau. Tuomet į bulvių bei morkos masę muškite kiaušinį, berkite druską bei miltus ir labai gerai išminkykite. Tada miltuotomis rankomis suvoliokite piršto storio volelius, supjaustykite maždaug 5 centimetrų ilgio gabaliukais. Bulvinius pirštelius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir kai jau iškyla, virkite maždaug 10 minučių.
  2. Per tą laiką pagaminkite padažą: į keptuvę dėkite gabaliuką sviesto, grietinės, pilkite truputį vandenuko, maišykite iki vientisos masės, kol pradeda burbuliuot, tuomet berkite druską bei itališkas žoleles. Dar kartą gerai išmaišykite bei išjunkite.
  3. Galiausiai bulvinius pirštelius pilkite į rėtį, nubėgus vandeniui verskite į lėkštę bei užpilkite pasigamintu padažu. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: