Skanieji bulviniai blynai su varške
Paskelbė:
28 Vasario 2020
Reikės:
500 g nuluptų bulvių,
1 kiaušinio,
1 šaukšto miltų,
1 svogūno galvutės,
2 česnakų skiltelių,
1 šaukšto avižinių dribsnių,
aliejaus (kepti),
žiupsnelio druskos (arba bulvių prieskonių) ir juodųjų pipirų.

Padažui paruošti:
300 g grūdėtos varškės,
350 g natūralaus jogurto,
1 šaukštelio kapotų šviežių krapų,
žiupsnelio druskos ir pipirų.

Kaip gaminti
* Bulves stambiai sutarkuokite. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite, sumaišykite su bulvėmis. Įmaišykite kiaušinį, avižinius dribsnius, miltus, pagardinkite druska ir pipirais. Iš tešlos suformuokite blynus ir iškepkite keptuvėje.
* Paruoškite padažą – grūdėtą varškę sumaišykite su natūraliu jogurtu. Pasūdykite ir įberkite šviežių krapų.
Patarimas. Prie bulvinių blynų itin tinka grūdėtos varškės padažas. Natūralų jogurtą galima pakeisti kefyru arba grietine (10 proc. riebumo). Dėl sudėtyje esančių avižinių dribsnių blynai yra akyti. Jeigu nedėsite avižinių dribsnių, skonis visiškai nepasikeis, tik reikės šiek tiek daugiau miltų. Blynus galima valgyti vienus arba kaip garnyrą prie kepsnio.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно