Skanieji bulviniai blynai su varške
Kategorija: Blynai
Reikės:
500 g nuluptų bulvių,
1 kiaušinio,
1 šaukšto miltų,
1 svogūno galvutės,
2 česnakų skiltelių,
1 šaukšto avižinių dribsnių,
aliejaus (kepti),
žiupsnelio druskos (arba bulvių prieskonių) ir juodųjų pipirų.
Padažui paruošti:
300 g grūdėtos varškės,
350 g natūralaus jogurto,
1 šaukštelio kapotų šviežių krapų,
žiupsnelio druskos ir pipirų.
Kaip gaminti
* Bulves stambiai sutarkuokite. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite, sumaišykite su bulvėmis. Įmaišykite kiaušinį, avižinius dribsnius, miltus, pagardinkite druska ir pipirais. Iš tešlos suformuokite blynus ir iškepkite keptuvėje.
* Paruoškite padažą – grūdėtą varškę sumaišykite su natūraliu jogurtu. Pasūdykite ir įberkite šviežių krapų.
Patarimas. Prie bulvinių blynų itin tinka grūdėtos varškės padažas. Natūralų jogurtą galima pakeisti kefyru arba grietine (10 proc. riebumo). Dėl sudėtyje esančių avižinių dribsnių blynai yra akyti. Jeigu nedėsite avižinių dribsnių, skonis visiškai nepasikeis, tik reikės šiek tiek daugiau miltų. Blynus galima valgyti vienus arba kaip garnyrą prie kepsnio.
500 g nuluptų bulvių,
1 kiaušinio,
1 šaukšto miltų,
1 svogūno galvutės,
2 česnakų skiltelių,
1 šaukšto avižinių dribsnių,
aliejaus (kepti),
žiupsnelio druskos (arba bulvių prieskonių) ir juodųjų pipirų.
Padažui paruošti:
300 g grūdėtos varškės,
350 g natūralaus jogurto,
1 šaukštelio kapotų šviežių krapų,
žiupsnelio druskos ir pipirų.
Kaip gaminti
* Bulves stambiai sutarkuokite. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite, sumaišykite su bulvėmis. Įmaišykite kiaušinį, avižinius dribsnius, miltus, pagardinkite druska ir pipirais. Iš tešlos suformuokite blynus ir iškepkite keptuvėje.
* Paruoškite padažą – grūdėtą varškę sumaišykite su natūraliu jogurtu. Pasūdykite ir įberkite šviežių krapų.
Patarimas. Prie bulvinių blynų itin tinka grūdėtos varškės padažas. Natūralų jogurtą galima pakeisti kefyru arba grietine (10 proc. riebumo). Dėl sudėtyje esančių avižinių dribsnių blynai yra akyti. Jeigu nedėsite avižinių dribsnių, skonis visiškai nepasikeis, tik reikės šiek tiek daugiau miltų. Blynus galima valgyti vienus arba kaip garnyrą prie kepsnio.
Kiaušinius dažome natūraliai
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
Patobulinti bulviniai blynai
Salotos su grūdėta varške
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Pikantiški 6 šašlykų receptai
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Šventėms – tortas „Snickers“
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Graikiško jogurto blynai
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Bulvių ir moliūgų blynai
Tortas „Raffaello“
Šniceliai su balta duona ir padažu
Grūdėtos varškės blynai su šilauogių sirupu
Baklažanų apkepas
Traškieji bulvių ir sūrio blynai
Super purūs vištienos kotletai!
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Kalakutienos filė juostelės orkaitėje su graikiško jogurto padažu