PRANCŪZIŠKAS (DAUPHINOIS) BULVIŲ APKEPAS

Kategorija: Apkepai / Bulvių patiekalai


PRANCŪZIŠKAS (DAUPHINOIS) BULVIŲ APKEPAS

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • česnakas: 1 skiltelės
    • bulvės: 800 gramų
    • pienas: 300 mililitrų
    • grietinėlė: 300 mililitrų
    • tarkuotas muskato riešutas: žiupsnelio
    • druska
    • pipirai
  1. Iš pradžių orkaitę ikaitinkite iki 150 laipsnių temperatūros.
  2. Tuomet česnako skiltelę nulupkite, perpjaukite pusiau bei ja gerai ištrinkite apkepo formos (maždaug 25x16 centimetrų) dugną bei sieneles. Likusį česnaką labai smukiai sukapokite.
  3. Tada bulves nuskuskite bei supjaustykite maždaug dviejų milimetrų storio griežinėliais - idealiausia tai daryti su pjaustykle.
  4. Po to pieną bei grietinėlę supilkite į puodą, suberkite sukapotą česnaką, berkite muskato, druskos ir pipirų. Sudėkite bulves bei kaitinkite ant vidutinio kaitrumo, kol užvirs. Paskui viską supilkite į apkepo formą bei kepkite maždaug 45 minutes. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: