Kaip skaniai išvirti ryžius? arba ryžiai kitaip.
Kategorija: Naudingi patarimai jūsų virtuvėje / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Ingredientai
- ryžiai
- vanduo
- druska
- kiaušiniai: 3
- sezamo aliejus
- sojos padažas
- susmulkinti svogūnų laiškai
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia užvirkite pasūdytą vandenį.
2. Per tą laiką, kol vanduo užvirs, ryžius (rekomenduoju naudoti Basmati ryžius) nuplaukite tekančio šalto vandens srove, kad po to jie nesuliptų.
3. Sudėkite ryžius į verdantį vandenį, palaukite, kol užvirs ir virkite 5 minutes.
4. Praėjus 5-ioms minutėms, ryžius nusausinkite supildami juos į kiaurasamtį.
5. Į puodą įpilkite 2,5 centimetro vandens, užvirkite, ant puodo uždėkite kiaurasamtį su ryžiais ir uždenkite. Sumažinkite kaitrą ir leiskite ryžiams troškintis garuose 8-10 minučių.
6. Ryžių pagardinimas: Išmuškite tris kiaušinius, įpilkite šlakelį sezamo aliejaus ir sojos padažo. Viską išmaišykite, įdedame susmulkintus svogūnų laiškus ir išspauskite pusės citrinos sulčių.
7. Viską šiek tiek išplakite ir užpilkite ant dar karštų ryžių (ką tik baigusių troškintis).
8. Uždenkite dangtį ir leiskite kiaušiniui "apkepti" kelias minutes. Štai ir viskas. Tobuli ryžiai pagaminti. Skanaus!
Panašūs receptai











