Įdaryti makaronai su rikota sūriu ir špinatais

Kategorija: Makaronai, pica


Įdaryti makaronai su rikota sūriu ir špinatais

Paskelbė:
04 Vasario 2024

Ingredientai

  • makaronai kriauklės (conchiglioni): 15
  • tarkuotas parmezanas: ~2-3 valgomųjų šaukštų (užbarstymui ant viršaus; naudoju "Džiugą")
Įdarui:
  • rikota: 250 gramų (galima pakeisti pusriebe varške)
  • špinatai: ~50-70 gramų
  • alyvuogių aliejus
  • česnakas: 1 skiltelės (nėra būtina, bet man asmeniškai labai tinka)
  • kiaušiniai: 1
  • nutarkuota citrinos žievelė: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
  • tarkuotas parmezanas: žiupsnio (naudoju "Džiugą")
  • maltas/tarkuotas muskato riešutas: žiupsnelio
  • druska
Padažui: 
  • smulkinti konservuoti pomidorai savo sultyse: 1 skardinės (400 gramų)
  • pomidorų tyrė: 150 mililitrų (šį kartą naudojau savo gamintą pomidorų padažą be acto)
  • alyvuogių aliejus
  • svogūnai: 1
  • morkos: 1
  • saliero stiebai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • cukrus: žiupsnelio
  • bazilikas
  • juodieji pipirai
  • druska


Recepto paruošimas

1. Padažas: Alyvuogių aliejuje pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus.

2. Tuomet sudedame tarkuotas morkas ir smulkiai supjaustyta saliero stiebą. Viską gerai pakepiname.

3. Po to sudedame susmulkintą česnaką ir maždaug minutę pakepiname.

4. Supilame pomidorų tyrę, susmulkintus pomidorus, pagardiname žiupsneliu cukraus, bazilikais, pipirais, pasūdome ir viską troškiname maždaug 15-20 minučių.

5. Paruoštą padažą supilame į kepimo indą.

6. Makaronų virimas: Makaronus apverdame pasūdytame vandenyje maždaug 10 minučių. Po to perliejame šaltu vandeniu.

7. Įdaras: Špinatus supjaustome, o česnaką pasmulkiname.

8. Alyvuogių aliejuje trumpai pakepiname česnaką, sudedame špinatus ir pakepiname, kol špinatai sukris.

9. Pagardiname muskatu ir druska. Palikti atvėsti.

10. Tuomet sudedame į rikotą, mušame kiaušinį, dedame nutarkuotą citrinos žievelę, žiupsnį tarkuoto sūrio ir viską gerai išmaišome.

11. Įdarytų makaronų kepimas orkaitėje: Šaukšteliu dedame įdaro į makaronus ir glaudžiai guldome ant pomidorų padažo.

12. Viršų užbarstome tarkuotu sūriu.

13. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį (pirmiausia pridengus folija, kad per daug nesukeptų viršus).

14. Patiekiame ir skanaujame!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: