Šalto rūkymo šoninė ir nugarinė

Kategorija: Grill / Lauke


Šalto rūkymo šoninė ir nugarinė

Paskelbė:
26 Balandžio 2019
Nėra skaniau,kai pats pasiruoši tokią mėsytę :)

šoninei ir nugarinei(viso 5 kg.)reikės:
200 gr. druskos ,
1 galvutė česnako,
Keli lauro lapeliai (sutrinti),
Truputį grūsto muškato riešuto,
Gausiai grūstų juodųjų ir kvapniųjų pipirų mišinio,
1 šaukštelis cukraus.

Pirmiausiai šoninę ir nugarinę ištrinam cukrumi(dėl spalvos, kad parausvėtų). Paskui ištrinam/išmasažuojam prieskoniais, po to -druska. Laikome vėsioje vietoje –šaldytuve, balkone ir pan. Išsiskyrusiose sultyse vartom/mirkom savaitę.
Po savaitės nuplaunam šoninę ir nugarinę,jei jums pasirodys sūru,pamirkykite vandenyje porą valandų nusausinam,dar apibarstome j.maltais pipirais ir surišame virvute.
Rūkinam šaltu dūmeliu.
Skanaus.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: