Kotletai "pataluose" kepti orkaitėje

Kategorija: Kiauliena


Kotletai "pataluose" kepti orkaitėje

Paskelbė:
24 Sausio 2020

Ingredientai:


    • kiaulienos faršas: 500 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • batonas be plutelės: 3 riekių
    • pienas: 60 mililitrų
    • druska
    • pipirai
    • majonezas
    • fermentinis sūris: ~135 gramų (įdarui - 35 gramų; kotletų viršui - 100 gramų)
    • sviestas: 25 gramų
    • pomidorai: 1-2
    • aliejus (kepimui)

  1. Recepto Instrukcijos:

  2. Iš pradžių išmirkome piene batono riekeles bei sumaišome su kiaulienos faršu, įmušame kiaušinį, įdedame vieną šaukštą majonezo, druskos bei pipirų. Gerai išmaišome.
  3. Tuomet sūrį bei sviestą supjaustome gabaliukais. Iš faršo masės rankomis formuojame paplotėlius, į centrą dedame sūrio gabaliuką, ant viršaus sviesto, bei suformuojame kotletus.
  4. Tada apkepame trumpai kotletus aliejuje iki auksinės rudos spalvos, paskui kotletus sudedame į kepimo indą, ir supilame aliejų (kuriame kepė kotletai), įpilame ir vandens truputį.
  5. Supjaustome pomidorus griežinėliais bei dedame ant kotletų. Sutarkuojame smulkiai sūrį bei uždedame ant pomidorų, ant viršaus užspaudžiame majonezo. Kepame iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: