BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU

Kategorija: Blynai / Bulvių patiekalai / Varškės patiekalai


BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU

Paskelbė:
29 Kovo 2019
  • Blynams:
    • bulvės: 10 (vid. dydžio)
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • pipirai
    • aliejus (kepimui)
  •  Padažui:
    • varškė
    • grietinė
    • krapai
    • druska
    • pipirai
  1. Iš pradžių bulves bei svogūną sutarkuojame per smulkią bulvinę tarką, įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir pipirais, viską gerai išmaišome. Nepadauginame druskos! Tarkiai kažkaip mėgsta stebuklingai "sugeti" druską. Iškepę blynai gaunasi sūresni negu tarkiai. Kepame blynus gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
  2. Tuo tarpu, kol blynai kepa, pasigamiame padažiuką: varškę gerai ištriname šakute arba blenderiu, įdedame grietinės, prieskonių bei krapų. Išmaišome. Konsistencija turi gautis nei per skysta nei per kieta, tokia maždaug vidutiniška arba tokia, kokia patinka Jums ir valgytojams.
  3. Galiausiai pasigamintą varškės-grietinės padažą dedame ant iškepusių blynų bei patiekiame. Mėgaujamės!
  4. Pastebėjimas: Bulvinius blynus tikriausiai moka kepti dauguma, bet jei nemokate, tai štai nuostabus receptas. Jeigu kas nežinote, tai svogūnas bulviniuose blynuose priduoda fantastišką skonį. Anksčiau aš pati svogūną supjaustydavau labai smulkiais kubeliais bei sudėdavau į bulvių tarkius, bet paskutiniu metu tiesiog tarkuoju kartu su bulvėmis. Abiem atvejais būna labai gardu. Padažo galite tokio ir nesidaryti, tuomet valgykite tik su grietine arba islandišku jogurtu arba be visiškai nieko. Kiti valgo ir visai be jokių padažų, nors man asmeniškai padažiukas yra tiesiog privalomas reikalas.
  5. Pastebėjimas: Tiesa, taip pat esu mačiusi žmonių, valgančių bulvinius blynus su cukrumi arba tiesiog su uogiene kaip įprastinius blynus. Pačiai teko paragauti šaltų bulvinių blynų su cukrumi, na, buvo tikrai gardu, negaliu ginčytis, tai tikriausiai ir su uogiene būtų visai neblogai.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: