Purūs ir minkšti žemaičių blynai
Kategorija: Blynai
Reikės:
Gaminame
1. Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite.
2. Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3. Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
4. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.
Skanaus.
- 15 vidutinio dydžio bulvių;
- 2 kiaušinių;
- 3 v.š. miltų;
- 3 v.š. krakmolo;
- 1 a.š. druskos;
- 300g kalakutienos faršo;
- 1 svogūno;
- druskos, juodųjų pipirų;
- 150g grietinės;
- 150g pieno;
- 1 v.š. sviesto;
- 1 a.š. miltų;
- 1 skiltelės česnako;
- šv. krapų.
Gaminame
1. Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite.
2. Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3. Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
4. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.
Skanaus.
Patys skaniausi žemaičių blynai
Itin skanūs bulvių paplotėliai su įdaru
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Šniceliai su balta duona ir padažu
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE
Jautienos salotos su marinuotų agurkų padažu
Naminiai kibinai su vištiena
Pica su voveraitėmis
Jautienos kukuliai su kario ir kokosų pieno padažu
Tortas „Juodasis miškas“
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Baklažanų apkepas
Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Žemaičių blynai ri cepakai
ŠILKINIAI BULVIŲ KUKULIAI SU FARŠO PADAŽU
KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU
Kepenėlių salotos su daržovėmis
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Kiaušinius dažome natūraliai
Bulvių ir moliūgų blynai
Bulvių krepšeliai su daržovėmis ir silke
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru