Purūs graikiško jogurto blynai
Kategorija: Blynai / Vegetariški / Veganiški
Patarimai, pastebėjimai. Iš bėdos galima naudoti ir paprastą jogurtą (kartais panaudoju), bet pastebėjau, kad tuomet blynai nesigauna tokie skanūs ir „pasipūtę“. Todėl rekomenduoju naudoti būtent graikišką jogurtą.
Miltus naudoju kepiniams jau sumaišytus su kepimo milteliais ir soda. Jei naudosite paprastus, reikės įdėti šių kildinimo elementų, kitaip blynai nekils.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Kepiau daugybę kartų.
Ingredientai
2 kiaušiniai
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai daržovių aliejaus (saulėgrąžų ar kt.)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 puodelis (250 ml) graikiško jogurto
3/4 puodelis (180 ml) miltų kepiniams
Gaminimo eiga
Miltus naudoju kepiniams jau sumaišytus su kepimo milteliais ir soda. Jei naudosite paprastus, reikės įdėti šių kildinimo elementų, kitaip blynai nekils.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Kepiau daugybę kartų.
Ingredientai
2 kiaušiniai
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai daržovių aliejaus (saulėgrąžų ar kt.)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 puodelis (250 ml) graikiško jogurto
3/4 puodelis (180 ml) miltų kepiniams
Gaminimo eiga
- Dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų, aliejų, vanilę ir jogurtą.
- Berkite miltus, užmaišykite tešlą.
- Blynus kepkite su aliejumi įkaitintoje keptuvėje, kol paruduos.
Šventėms – tortas „Snickers“
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Raudonojo aksomo tortas
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Itin purus varškės apkepas
Tortas „Juodasis miškas“
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Jautienos troškinys su daržovėmis
Kiaušinius dažome natūraliai
Vištienos krūtinėlė su grybų ir svogūnų padažu
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Trinta brokolių ir sūrio sriuba
Traškieji bulvių ir sūrio blynai
Kalakutienos filė juostelės orkaitėje su graikiško jogurto padažu
Tobulas saldžių plonų lietinių receptas
Graikiško jogurto blynai
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Klasikinis medaus tortas
Tzadziki padažas. pagardas prie mėsos, žuvies
Greitai paruošiami avižiniai ir graikiško jogurto keksiukai
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS