Kiek laiko virti kiaušinius - skystus, pusiau skystus ir kietai virtus.
Kategorija: Naudingi patarimai
Žemiau rasi paveikslėlį, kuriame pavaizduoti skirtingą laiką verdančiame vandenyje virti kiaušiniai. Trumpai apibendrinant galima daryti tokias išvadas:
Tobulas skystas kiaušinis: virti reikia 3-4 minutes. Verdant trumpiau, trynys bus visai skystas, o ir baltymas nespės pilnai sutvirtėti. Mano skoniui toks kiaušinis yra ne skystas, o per skystas.
Tobulas pusiau skystas kiaušinis: virti reikia 6-7 minutes. Jokiu būdu ne ilgiau, nes trynys ima labai sparčiai kietėti. Verdant pusiau skystus kiaušinius labai svarbu tiksliai sekti laiką. Jei kiaušinis iš mažesnių, gali užtekti ir 5 minučių.
Tobulas kietas kiaušinis: virti reikia 9-12 minučių. Dažniausiai pakanka 11, bet jei kiaušiniai iš tų didžiųjų, tuomet dar minutėlė nepamaišys.
Raktažodžiai:
kaip virti kiausinius, kiek virti kiausinius, kiausiniai, kiausiniu virimas, skystas kiausinis, kietas kiausinis, pusiau skystas kiausinis, kiek laiko, laikas, virti, laiko
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Šventėms – tortas „Snickers“
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Raudonojo aksomo tortas
Kibinai. Skanių Trakų kibinų receptas
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Pekino kopūstų salotos su vištiena.
Jokio pilvo per 2 savaites! Šis nuostabus gėrimas veiks bet kokio amžiaus žmonėms
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Mano tradiciska saltiena
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Ko daugiau žuvys teikia – naudos ar žalos, atsako mokslininkai
Kepti pievagrybiai
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Naminis majonezas – gaunasi labai tirštas ir nesisluoksniuoja
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Klasikinis medaus tortas
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku