Kiek laiko virti kiaušinius - skystus, pusiau skystus ir kietai virtus.

Kategorija: Naudingi patarimai


Kiek laiko virti kiaušinius - skystus, pusiau skystus ir kietai virtus.

Paskelbė:
17 Geg. 2020

Žemiau rasi paveikslėlį, kuriame pavaizduoti skirtingą laiką verdančiame vandenyje virti kiaušiniai. Trumpai apibendrinant galima daryti tokias išvadas: 





Tobulas skystas kiaušinis: virti reikia 3-4 minutes. Verdant trumpiau, trynys bus visai skystas, o ir baltymas nespės pilnai sutvirtėti. Mano skoniui toks kiaušinis yra ne skystas, o per skystas.

Tobulas pusiau skystas kiaušinis: 
virti reikia 6-7 minutes. Jokiu būdu ne ilgiau, nes trynys ima labai sparčiai kietėti. Verdant pusiau skystus kiaušinius labai svarbu tiksliai sekti laiką. Jei kiaušinis iš mažesnių, gali užtekti ir 5 minučių.

Tobulas kietas kiaušinis: 
virti reikia 9-12 minučių. Dažniausiai pakanka 11, bet jei kiaušiniai iš tų didžiųjų, tuomet dar minutėlė nepamaišys.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: