Purus ir drėgnas pyragas su uogiene
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- miltai: 300 gramų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio be kaupo
- cukrus: 150 gramų
- sviestas: 175 gramų
- kiaušiniai: 1 (didelio)
- druska: žiupsnelio
- obuolienė: 0,5 litro (arba kita mėgstama tiršta uogienė)
- varškė: 500 gramų
- cukrus: 150-200 gramų (cukraus kiekis priklauso nuo obuolienės saldumo)
- sviestas: 175 gramų
- kiaušiniai: 8
- krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų su kaupu
Recepto paruošimas
1. Pradžioje į miltus beriame cukrų, druską, kepimo miltelius bei išmaišome.
2. Įtarkuojame šaltą sviestą, įmušame kiaušinį, užminkome tešlą.
3. Paliekame ją pastovėti apie 30 minučių.
4. Tuomet kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi, dedame iškočiotą tešlos lakštą, subadome šakute bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių.
5. Išimame iš orkaitės ir atvėsiname. Tepame obuolienės arba uogienės.
6. Tada į varškę beriame cukrų, krakmolą, pilame lydytą sviestą (ne karštą), supilame 8 kiaušinių trynius, išplakame maišytuvo pagalba (plakame maždaug 5 minutes).
7. Po to kitame inde iki standžių putų išplakame baltymus, iš lėto įmaišome į varškės masę (iš apačios į viršų). Šią masę užpilame ant obuolių košės.
8. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes.
9. Pastebėjimas: Kai pabaigiame ruošti pyragą, orkaitė turi būti įkaitusi. Kuo greičiau pyragas atsidurs orkaitėje, tuo didesnė tikimybė, kad jis nesukris.