Pomidorų sriuba su kukulaičiais

Kategorija: Sriubos


Pomidorų sriuba su kukulaičiais

Paskelbė:
11 Balandžio 2019

INGREDIENTAI

  • Pomidorai    600 g    šviežių arba konservuotų be odelių
  • Svogūnai    2 vnt.
  • Morkos    4 vnt.
  • Česnakai    4 skiltelės
  • Daržovių sultinys    1 l
  • Grietinėlė    200 ml    neriebios
  • Laurų lapai    2 vnt.
  • Ryžiai    200 g    rudųjų
  • Jautiena    100 g    ir kiaulienos faršo, perpus maišyto
  • Bazilikai    1 arbat. š.    žiupsnelis
  • Čiobreliai    5 g    šakelė džiovintų
  • Aliejus    3 valg. š.    kepti

KAIP GAMINTI

1. Ryžius suberkite į 0,5  litro verdančio sultinio. Virkite, kaip nurodyta ant ryžių pakuotės arba kol suminkštės. Nukoškite.
2. Pomidorų kotelius išpjaukite, odelę keliose vietose įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Pomidorus susmulkinkite. Jei pasirinkote konservuotus be odelių, juos tereiks susmulkinti.
3. Nuluptus svogūnus ir česnakus susmulkinkite, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol gražiai pagels. Tada suberkite pomidorus, tarkuotas morkas, sumeskite laurų lapelius ir čiobrelių šakeles, supilkite 0,5 l sultinio.
4. Daržovių masę troškinkite ant silpnos ugnies apie 45 min., sukrėskite į plakimo indą. Išgriebkite laurų lapelius, čiobrelių šakelę ir suplakite elektriniu plakikliu.
5. Iš paruošto faršo formuokite kululaičius, apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, tada berkite į nedidelį kiekį sūdyto verdančio vandens ir patroškinkite.
6. Į puodą arba gilią keptuvę sukrėskite trintą pomidorų masę, ryžius, suberkite bazilikus, supilkite grietinėlę, suberkite kukulaičius. Troškinkite apie 10 minučių.
7. Patiekite su skrudinta baltos duonos riekele.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: