salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena

Kategorija: Salotos, mišrainės


salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena

Paskelbė:
27 Sausio 2020
Sočios, labai gardžios vištienos salotos, idealiai tinkančios ne tik šventėms, bet ir ant įprasto kasdienio stalo. Man jos tikrai karališkos, nes tiesiog tokios skanios. Būtinai pamėginkite!


Ingredientai:


    • vištienos filė: 300 gramų
    • virtos arba konservuotos raudonosios pupelės: 250 gramų (tinka ir baltos)
    • marinuoti pievagrybiai: 300 gramų (silpnai rūgščių)
    • graikiški riešutai: 50 gramų
    • mėlynieji svogūnai: 1
    • švieži krapai: 1 saujos
    • druska: pagal skonį
    • kario prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų (arba grietinė)
  • Svogūnų marinatui:
    • verdantis vanduo: 0,5 valgomojo šaukšto
    • buolių actas: 2 valgomųjų šaukštų (arba 9% actas)
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio

  1. Recepto Instrukcijos:

  2. Iš pradžių vištienos filė nuplauname po šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  3. Vištieną įtriname druska bei kario prieskoniais iš abiejų pusių.
  4. Įkaitiname augalinį aliejų keptuvėje ir įdedame paruoštą vištienos filė, kepame po maždaug 2 minutes kiekvieną pusę.
  5. Paskui įpilame į keptuvę pusę stiklinės verdančio vandens, uždengiame dangčiu ir dar kepame maždaug 15-20 min.
  6. Iškepusią vištieną atvėsiname ir supjaustome mažais gabaliukais.
  7. Marinuokite svogūną: Supjaustome svogūną nedideliais kubeliais.
  8. Į indelį sudedame supjaustytą kubeliais svogūną, įberiame cukraus, druskos, įpilame acto ir verdančio vandens, išmaišome ir paliekame marinuotis maždaug 15 minučių.
  9. Sausoje keptuvėje paskrudiname graikinius riešutus.
  10. Pravėsusius riešutus smulkiai sukapojame peiliu (bet ne iki miltų).
  11. Į dubenį sudedame supjaustytus pievagrybius, vištieną, nuspaustus marinuotas svogūnus, pupeles, susmulkintus riešutus ir krapus.
  12. Įdedame majonezo arba grietinės ir viską gerai išmaišome. Lepinamės!



Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: