Kaimynai pavydės tokių sultingų pomidorų: pravers vos 1 gudrybė

Kategorija: Naudingi patarimai


Kaimynai pavydės tokių sultingų pomidorų: pravers vos 1 gudrybė

Paskelbė:
17 Geg. 2020
Išpakavus pomidorus ir persodinus į atskiras talpyklas, vertėtų pasirūpinti trąšomis. Kuo tręšti pomidorų daigus, kad jie gerai augtų?

Patręšti pomidorų daigai lengviau prigyja, tampa tvirtesni ir atsparesni ligoms. Verta įsidėmėti, kad pirmą kartą patręšti juos galima po persodinimo praėjus 10–15 dienų, o antrą kartą – dar po dviejų savaičių.


Tam tinka tiek naminės, tiek pirktinės priemonės. Apsilankę specializuotose parduotuvėse tikrai atrasite pomidorams skirtų specialių trąšų. Siūlome pabandyti pasigaminti organinių trąšų patiems. Paimkite vieną šaukštą pelenų ir užpilkite 2 litrais verdančio vandens.

Palaukite, kol atvės, ir tuomet perkoškite. Gautu skysčiu palaistykite pomidorų daigus. Taip pat tinka ir mielių trąšos. 2 litrams vandens paimkite 1/4 šaukštelio sausų mielių ir 1 šaukštą cukraus. Viską gerai išmaišykite ir palikite kelioms valandoms šiltoje vietoje. Gautą skystį naudokite pomidorų daigams laistyti.


Iki litrinio stiklainio vidurio prikraukite kiaušinių lukštų ir užpilkite vandeniu iki viršaus.

Palaikykite taip 3 dienas šiltoje vietoje. Šį koncentruotą skystį perpus praskiedę su vandeniu galėsite naudoti pomidorams tręšti. Bananų žievėse gausu mineralų, ypač kalcio.


Pasidaryti trąšas iš jų paprasta – pusę litrinio stiklainio užpildykite sausomis bananų žievėmis ir užpilkite vandeniu. Palaikykite tris paras šiltai ir tuomet perkoškite.

Gautu skysčiu laistykite pomidorus.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: