Lengvi ir gardūs braškiniai pyragaičiai

Kategorija: Desertai


Lengvi ir gardūs braškiniai pyragaičiai

Paskelbė:
08 Gruodžio 2020
Produktų kiekis skirtas 18 x 24 cm. formai

Biskvitas:

1 kiaušinis
70 g cukraus
0,5 a.š. vanilinio cukraus
80 g miltų
1 v. š. pieno
1 v. š. aliejaus
0.5 a.š. kepimo miltelių

Kremas:

100 ml jogurto be priedų
2 po 100 g saldūs vaniliniai varškės sūreliai
200 ml. grietinėlės 35 % riebumo
50 g cukraus
100 g trintų braškių
20 g želatinos

Želė sluoksnis:

pakelis braškių želė
150 g trintų braškių
300 ml vandens

Biskvitas. Kiaušinius plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Atsargiai įmaišome su kepimo milteliais persijotus miltus. Maišome, kad neliktų sausų miltų gumulėlių. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 18 x 24 cm. kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15 min. Patikriname biskvitą mediniu pagaliuku. Jei pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.

Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. vandens ir paliekame išbrinkti (apie 20 min.). Blenderiu iki vientisos masės išplakame jogurtą, cukrų ir trintas braškes. Dedame sūrelius, gerai išmaišome. Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai sumaišome su jogurtine mase. Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant silpnos ugnies, atvėsiname ir supilame į kremą. Viską išmaišome. Kremą pilame ant formoje esančio biskvito ir laikome šaldytuve, kol sustings. Stingsta pakankamai greitai.

Želė sluoksnis. Pakelį želė ant vidutinės ugnies ištirpiname 300 ml. vandens. Į karštą želė sudedame trintas braškes. Išmaišome, ir pastatome šaltai, kad atvėstų. Atvėsusią želė šaukštu supilame ant kremo ir stingdome šaldytuve (geriausiai per naktį). Kai sustingsta - supjaustome norimos formo pyragaičiais. Skanaus!

P.S. Labai svarbu - prieš pilant želė baltas kremas turi būti sustingęs, o želė visiškai atvėsinta! Nes priešingu atveju kremas ims tirpti ir susimaišys su raudona želė.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: