Moliūgų ir varškės apkepas










Paskelbė:
06 Geg. 2021

Ingredientai


  • Moliūgų masei:
  • moliūgų tyrė: 500 gramų (žemiau aprašysiu kaip ją pasidaryti)
  • kiaušiniai: 2
  • manų kruopos: 3 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnelio
  • nutarkuota apelsino žievelė: iš 0,5 vnt.

  • Varškės masei:
  • varškė: 500 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • manų kruopos: 3 valgomųjų šaukštų (jeigu varškės masė atrodys itin skysta, įdedame dar vieną šaukštą manų, o jeigu itin tiršta - dar vieną kiaušinį)
  • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnelio
  • nutarkuota apelsino žievelė: iš 0,5 vnt.
  • vanilė
  • džiovintos spanguolės: 1 saujos (arba razinos)

Recepto paruošimas


1. Moliūgų tyrė: Maždaug 1 kilogramą moliūgo su žieve, bet be sėklų, supjaustome stambiais gabalais, sudedame į kepimo indą arba skardą, pašlakstome aliejumi ir kepame 190 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 30-40 minučių (gali prireikti ir visos valandos - priklausomai nuo moliūgo rūšies) arba kol visai suminkštės.
2. Tuomet žieves nupjaustome, o moliūgą pertriname, kad gautųsi vientisa ir glotni masė.
3. Galite dar sietelį iškloti marle, supilame tą masę ir paliekame, kad kuo daugiau išvarvėtų skysčio ir tyrė būtų itin moliūgiška.
4. Moliūgų tyrę galite iškart naudoti, galite kelias dienas šaldytuve pastovėti, o galite ir užšaldyti.

5. Moliūgų ir varškės apkepas: Moliūgo masei skirtus ingredientai išplakame.
6. Kitame inde išplakame varškės masei skirtus ingredientus, įmaišome karštu vandeniu perlietas džiovintas spanguoles arba razinas.
7. Kepimo indą patepame riebalais, pilame trečdalį moliūgų masės, tuomet šaukštu išdėliojame pusę varškės, vėl pilame trečdalį moliūgų, po to keliauja antra pusė varškės ir užbaigiame likusiu trečdaliu moliūgų.
8. Kepame maždaug 60 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Lepinamės!
Patiko? pasidalink:
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:


Raktažodžiai:
moliugu varskes apkepas
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно