Kaip teisingai spausti citrusinių vaisių sultis?

Kategorija: Naudingi patarimai


Kaip teisingai spausti citrusinių vaisių sultis?

Paskelbė:
15 Geg. 2023
Ar kada pagalvojote, kaip teisingai reikėtų paruošti, spausti ir saugoti citrusinius vaisius? Tik šviežios citrinų, apelsinų, laimų ir greipfruto sultys turi patį geriausią skonį bei aromatą. Kad išgautumėte kuo daugiau jų sulčių šiandien surašysiu pačias geriausias rekomendacijas, kurios tikrai pravers ne tik šiandien, bet ir ateityje!

1. Kambario temperatūroje laikytos citrinos, laimo vaisiai ir apelsinai duos daug daugiau sulčių, nei tie citrusai, kurie buvo laikomi šaldytuve
2. Pakaitinus vaisių mikrobangų krosnelėje maždaug 15-20 sekundžių prieš spaudimą, išgausime dar daugiau sulčių. Tik nereikėtų perkaitinti, nes sultys ims virti.
3. Prispaudę delnu ridename vaisių ant stalo keletą kartų, prieš spausdami sultis.
4. Jeigu gaminant reikia vos kelių vaisiaus sulčių lašų, paėmę dantų krapštuką praduriame citruso odelę ir išspaudžiame tiek sulčių, kiek reikia. Šitaip vaisių dar galite laikyti kurį laiką šviežią, reikia tik atgal įkišti krapštuką, kuriuo jį pradūrėte, citriną arba laimą įdėti į plastikinį maišelį ir laikyti šaldytuve.
5. Šviežias citrinos sultis galite laikyti šaldytuve iki 7 dienų. Didesnį kiekį sulčių galite supilstyti į ledukams gaminti skirtas formeles ir užšaldyti vėlesniam jų panaudojimui.
6. Perkant citrusinius vaisius, reikia atkreipti dėmesį į jų išvaizdą. Nesirinenkame raukšlėtų, pakeitusių spalvą ir vaisių su pažeista odele. Būtinai renkamės vaisius su lygia odele, pakankamai sunkius pagal jų dydį.
7. Priklausomai nuo citruso rūšies, klimato, derliaus nuėmimo ir laikymo sąlygų citrinos savyje turi maždaug 30-45% sulčių.
8. Sulčių (žievelės) kiekis vaisiuose:

- 1 vidutinio dydžio citrina = maždaug 2-3 valgomieji šaukštai citrinos sulčių = 1 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės
- 1 vidutinio dydžio laimo vaisius = maždaug 2 valgomieji šaukštai laimo sulčių = 1 arbatinis šaukštelis laimo žievelės
- 1 vidutinio dydžio apelsinas = maždaug 1/2 puodelio sulčių = 2 valgomieji šaukštai apelsino žievelės


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: