Velykinių kiaušinių dažymas svogūnų lukštais ir mėlynėmis

Kategorija: Naudingi patarimai


Velykinių kiaušinių dažymas svogūnų lukštais ir mėlynėmis

Paskelbė:
22 Vasario 2023
Nuostabus būdas dažyti kiaušinius, jie gaunasi labai gražūs ir spalvingi. Kiaušinių dažymas svogūnų lukštais man tikrai labai patinka. :)

Ingredientai

  • kiaušiniai

  • Dažymui svogūnų lukštais:
    • svogūnai lukštai (mažiausia 1 vidutiniško dydžio svogūno lukšto 1 kiaušiniui nudažyti)
    • actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • storas siūlas

  • Dažymui mėlynėmis
    • mėlynių uogienė: 250 gramų

1. Pirmiausia nuplauname kiaušinius muiluotu vandeniu, kad pašalintume riebalus nuo jų paviršiaus ir paliekame ant stalo, kad sušiltų bei išdžiūtų.
2. Dažome svogūnų lukštais: Svogūnų lukštus bei actą užpilame nedideliu kiekiu vandens ir verdame ant silpnos ugnies maždaug 5 minutes.
3. Atvėsiname ir išgriebiame svogūnų lukštus. Kiaušinius apdėliojame svogūnų lukštais ir apvyniojame siūlu, kad laikytųsi ir verdant nenukristų.
4. Įdedame paruoštus kiaušinius bei likusius svogūnų lukštus į svogūnų lukštu nuovirą (jie turi būti pilnai apsemti skysčio) ir verdame maždaug 10-12 minučių. Nukeliame nuo ugnies ir palekame dar 5 minutėms.
5. Išvirusius kiaušinius išimame ir atvėsiname. Kai jau kiaušiniai atvės, išvyniojame juos ir nuimame svogūnų lukštus. Jeigu norisi suteikti jiems blizgesį, pilnai jiems nudžiuvus ištepame nedideliu kiekiu aliejaus.
6. Dažome mėlynėmis: Į puodą supilame mėlynių uogienę, sudedame kiaušinius ir užpilame vandeniu (kiaušiniai turi būti pilnai apsemti skysčio). Verdame maždaug 10-12 minučių. Nukeliame nuo ugnies bei paliekame dar 5 minutėms.
7. Išvirusius kiaušinius išimame, padedame ant servetėlės (jeigu norisi tolygios spalvos - netriname ir neliečiame kiaušinių iki kol atvės - galima pažeisti dažus).
8. Jeigu norisi suteikti jiems blizgesį, visiškai jiems nudžiuvus ištepame nedideliu kiekiu aliejaus.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: