Svogūnų lukštai daro stebuklus!

Kategorija: Naudingi patarimai


Svogūnų lukštai daro stebuklus!

Paskelbė:
22 Geg. 2020
Norime atkreipti tavo dėmesį į ištisą spektrą vertingų svogūnų lukštų, kuriuos dauguma taip neapgalvotai išmeta, savybių. Jeigu jūs žinotumėte, ką išmetate, daugiau niekada taip nedarytumėte!

Mano močiutė turėjo itin fantastiškus plaukus, kurie tankia kepure puošė jos galvą, ir pas ją niekados nebuvo jokių pleiskanų, ir viskas tik todėl kad ji plovė galvą svogūnų lukštų nuoviru. Ir net dažyti nereikia. Toks nuoviras paruošiamas itin paprastai: vieną saują lukštų užpilame šaltu vandeniu, paverdame maždaug 5-10 minučių ir atvėsiname iki malonios temperatūros.

O mano mama visada virdavo sriubą, naudodama tik svogūnus su lukštais. Negana to, kad sriuba įgauna itin apetitišką atspalvį, ji tampa žymiai naudingesnė mums dėka svogūnų lukštų. Itin naudinga pridėti žiupsnelį svogūnų lukštų ir plikant juodąją arba žaliąją arbatą.

Tai kodėl gi svogūnų lukštai yra tokie naudingi mums? Kokios gydomosios savybės ten egzistuoja?
Svogūnų lukštai yra pats pagrindinis kvercetino šaltinis.

Garsusis daktaras Atkinsas laikė kvercetiną pačia geriausia antihistaminine priemone bei priemone numeris 1 širdies ir kraujagyslių susirgimų profilaktikai. Žmonės kurie vartoja daug kvercetino, turi žymiai mažesnę infarktų bei insultų riziką, taip pat pas juos daug mažesnė trombų susidarymo tikimybė.

Kvercetinas - nuostabi priemonė, kurios pagalba tau pavyks atsikratyti ir savo susirgimų, ir priežasčių, juos sukeliančių. Būtinai nebeišmeskite svogūnų lukštų!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
O čia labai skanu! :)