Patys skaniausi kotletai su vafliais
Kategorija: Kalakutiena / Vištiena ir paukštiena
Esu beveik tikra, kad tokių kotletų dar niekada negaminote. Tai itin pasiteisinęs eksperimentas. Pasižymėjau kaip vieną iš pačių nuostabiausių, kad tik neužmiršti ir būtinai gaminti ateityje.
1. Pirmiausia į faršą įmušame vieną kiaušinį bei sudedame susmulkintus svogūnus.
2. Tuomet pabarstome druska ir kitais mėgstamais kotletų prieskoniais.
3. Tada atskirame inde išplakame likusius kiaušinius, beriame miltus, druskos ir pieno pilame tiek, kad plakinys gautųsi vos skystesnės konsistencijos nei grietinė.
4. Po to vaflį sluoksniuojame su faršu.
5. Nedarome daugiau nei trijų sluoksnius mėsos, nes kitaip gali neiškepti.
6. Kai jau sutepame viską - šiek tiek prislegiame porai minučių, kad susigertų vafliai. Nelaikome šitaip ilgiau nei 5 minutes, nes bus sunku supjaustyti.
7. Paskui supjaustome norimo dydžio kepsneliais.
8. Merkiame į kiaušinių plakinį ir kepame iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje. Geriau nustatome silpnesnę ugnį, kad spėtų ir vidus iškepti.
9. Jeigu bus mažiau mėsos sluoksnių - ugnis gali būti didesnė.
10. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame fantastiškais kotletais!
Ingredientai
- mėgstamas faršas: 1 kilogramų (sumaišiau vištieną su kalakutiena)
- dideli kvadratiniai vafliai: 1 pakelio
- kiaušiniai: 5
- svogūnai: 1 (didelio)
- miltai: 3 šaukštų
- pienas: trupučio
- druska
- kiti mėgstami prieskoniai kotletams
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į faršą įmušame vieną kiaušinį bei sudedame susmulkintus svogūnus.
2. Tuomet pabarstome druska ir kitais mėgstamais kotletų prieskoniais.
3. Tada atskirame inde išplakame likusius kiaušinius, beriame miltus, druskos ir pieno pilame tiek, kad plakinys gautųsi vos skystesnės konsistencijos nei grietinė.
4. Po to vaflį sluoksniuojame su faršu.
5. Nedarome daugiau nei trijų sluoksnius mėsos, nes kitaip gali neiškepti.
6. Kai jau sutepame viską - šiek tiek prislegiame porai minučių, kad susigertų vafliai. Nelaikome šitaip ilgiau nei 5 minutes, nes bus sunku supjaustyti.
7. Paskui supjaustome norimo dydžio kepsneliais.
8. Merkiame į kiaušinių plakinį ir kepame iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje. Geriau nustatome silpnesnę ugnį, kad spėtų ir vidus iškepti.
9. Jeigu bus mažiau mėsos sluoksnių - ugnis gali būti didesnė.
10. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame fantastiškais kotletais!
Raktažodžiai:
farsas, vafliai, kotletai, kiausiniai, svogunai, miltai, pienas, druska, prieskoniai, mesa, vistienos farsas, kalakutienos farsas
Minkštučiai kotletukai (galiu garantuoti, kotletų dar šitaip negaminote)
Šokoladiniai vafliai su avižų miltais
Palangos vaflių receptas arba minkšti vafliai su sviestu
IDEALŪS, KVAPNŪS, TRAŠKŪS VAFLIAI
ŽUVIES KOTLETAI | RECEPTAS
Traškūs vafliai
Virtų bulvių vyniotinis su faršu
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
Kotletai "pataluose" kepti orkaitėje
Skaniausias faršo užkandis
Įdaryti kotletai su morkomis, svogūnais, sūriu ir kiaušiniais
Mieliniai vafliai - purūs ir labai minkšti!
Kepti vafliai - čirviniai blynai su vandeniu
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU FARŠU
Makaronų kriauklelės, įdarytos faršu
Šniceliai su balta duona ir padažu
Orkaitėje kepti kotletai su daržovių padažu
Pats skaniausias blynų receptas
Super purūs vištienos kotletai!
"Tinginių balandėliai"
Greita ir labai skanu – grikių kotletai
Skanūs ir traškūs vafliai su šokoladu, kondensuotu pienu ir riešutais
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Žuvies kotletai be kiaušinio