Makaronų salotos su tunu ir žirneliais
Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai

Jūs tikrai nepatikėsite, kol patys neišmėginsite, kad vos per 10 minučių galima paruošti itin skanų ir ganėtinai sveiką patiekalą - makaronų salotas su tunu. O pagardinę jas žaliaisiais žirneliais į virtuvę įsileisite itin lėkštėje gražiai atrodančios žalumos! Žirneliai šiam mūsų patiekalui suteiks ypatingo lengvumo ir gaivos.
Tiesiog fantastiškas patiekalas, kurio recepto iškart paprašo visi, kas tik jo paragauja.
Jei gamindami naudosite šviežius makaronus, kurie išverda vos per 3-4 minutes, pietauti ar vakarieniauti galėsite jau po maždaug 10-ies minučių.
1. Pirmiausia išverdame makaronus pagal instrukciją, nurodytą ant pakuotės.
2. Per tą laiką, kol makaronai verda, paruošiame padažą.
3. Svogūną susmulkiname.
4. Svogūną apkepame aliejuje, kai tampa tarsi permatomas, suberiame susmulkintus česnakus ir kepame dar maždaug 60 sekundžių.
5. Supilame konservuotą tuną, grietinėlę, druskos, citrinpipirių, išmaišome, užverdame ir galiausiai suberiame žirnelius. Kai žirneliai sušyla, mūsų padažas yra paruoštas.
6. Po to į lėkštę dedame išvirtus makaronus ir užpilame pasiruoštu padažu. Arba makaronus supilame į puodelį, kuriame virė padažas ir viską sumaišome.
7. Patiekiame ir skanaujame!
Tiesiog fantastiškas patiekalas, kurio recepto iškart paprašo visi, kas tik jo paragauja.
Jei gamindami naudosite šviežius makaronus, kurie išverda vos per 3-4 minutes, pietauti ar vakarieniauti galėsite jau po maždaug 10-ies minučių.
Ingredientai
- mėgstamos formos makaronai: ~250 gramų (spagečiai, vamzdeliai, kaspinėliai ar panašiai)
- aliejuje konservuotas tunas: 1 indelio (būtinai naudokite aliejuje, o ne savo sultyse)
- svogūnai: 1 vidutinio dydžio
- česnakas: poros skiltelių
- grietinėlė: 200 mililitrų
- šaldyti žalieji žirneliai: poros saujų (konservuoti netinka)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išverdame makaronus pagal instrukciją, nurodytą ant pakuotės.
2. Per tą laiką, kol makaronai verda, paruošiame padažą.
3. Svogūną susmulkiname.
4. Svogūną apkepame aliejuje, kai tampa tarsi permatomas, suberiame susmulkintus česnakus ir kepame dar maždaug 60 sekundžių.
5. Supilame konservuotą tuną, grietinėlę, druskos, citrinpipirių, išmaišome, užverdame ir galiausiai suberiame žirnelius. Kai žirneliai sušyla, mūsų padažas yra paruoštas.
6. Po to į lėkštę dedame išvirtus makaronus ir užpilame pasiruoštu padažu. Arba makaronus supilame į puodelį, kuriame virė padažas ir viską sumaišome.
7. Patiekiame ir skanaujame!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
makaronai, tunas, konservuotas tunas, salotos, makaronu salotos, cesnakas, svogunas, grietinele, zalieji zirneliai, zirneliai
Panašūs receptai

Makaronai su tunu

Švelnaus skonio makaronai su kiaulienos kumpiu, žirneliais, grietinėle ir sūriu

Mišrainė su tunu ir makaronais

Makaronai su tunu ir pesto

Greitai pagaminami makaronai su tunu ir pievagrybiais

MAKARONAI SU TUNU IR KONSERVUOTAIS KUKURŪZAIS

Makaronai su kalakutinos faršu ir bolonijos padažu

Brokolių, vynuogių ir makaronų salotos - mišrainė

Makaronai "Dor blu" sūrio padaže

Paprastos Kalėdinės silkės salotos su pievagrybiais ir žirneliais

DARŽOVIŲ SALOTOS SU TUNU IR AGUONŲ UŽPILU

Tailandietiški makaronai su vištiena