Jokiais būdais neišpilkite marinato! Štai 13 būdų, kaip jį naudingai panaudoti

Kategorija: Naudingi patarimai


Jokiais būdais neišpilkite marinato! Štai 13 būdų, kaip jį naudingai panaudoti

Paskelbė:
24 Geg. 2020
Jeigu esi panašus į mane, tu tikriausiai visados turi marinuotų daržovių savo šaldytuve.

Bet ar žinojai, kad po to, kai suvalgei, visas likęs marinato skystis gali būti panaudotas daugybei kitų dalykų. Ir nebebandykite ateityje jo išpilti!

Perskaitę šį nuostabų sąrašą, kurį galima padaryti su likusiomis marinato sultimis, niekada daugiau ir nebenorėsite jo išpilti!

Turėtum naudoti marinuotų agurkų sultis, o ne saldžias, nes šios išvardintos gudrybės yra susijusios su druska bei acto sultimis.

1. Padės gydyti skrandžio sutrikimus

Gal ir sunku patikėti, bet acto rūgštis sultyse gali padėti subalansuoti skrandžio PH lygį ir vėl galėsi jaustis geriau.

2. Padės nuraminti vietas nuo uodų įkandimų

Negali nustoti kasyti uodų įkandimų? Patepame paveiktą vietą marinato sultimis. Actas sūryme nuramins odą bei po to nustos niežtėti.

Tik nepamirštame, kad paskui reiktų patepti drėkinamu kremu, kad druska neišdžiovintų odos.

3. Sugrąžins augalus į antrą gyvenimą

Ar auginate augalų, kurie matė ir geresnių dienų? Užpilame sultis ant dirvožemio.

Marinuotų sulčių sudėtyje yra daug kalio, reikalingo visiems augalams. O rūgštis sulčių marinatuose padės subalansuoti dirvožemio pH lygį, kuris vėl padarys augalus laimingus.

4. Atsipalaiduos raumenų mėšlungi

Marinuotos sultys yra itin naudingos, jeigu dažnai patiriate raumenų mėšlungį.

Marinuotų sulčių sudėtyje yra ganėtinai didelis natrio bei kalio kiekis. Mokslininkai tiksliai nežino, kodėl žmonės gauna spazmus, bet dehidratacija ir elektrolitų trūkumas yra to priežastis.

Taigi, prieš pradėdami darbą, išgeriame vieną stiklinę arba dvi marinatų sulčių, kad būtų išvengta spazmų.

5. Padeda gydyti pagirias

Pagirios beveik niekada nepraeina lengvai. Jeigu pabudote ryte, pabandome išgerti nedidelę stiklinę marinato sulčių. Kiti sako, kad tai daro stebuklus. Mes Verygos Lietuvoje, net neskatiname gerti, tik nealkoholinį.;)))

6. Išvalo varį

Daugelis iš mūsų turi vario namuose, bet be reguliarios priežiūros dažnai pradeda atrodyti šiek tiek žaliai. Su marinatu ir kempine išvalykite daiktus, turėtų būti kaip nauji.

7. Prailgins maisto ilgaamžiškumą.

Jei namie daržovių turite per daug ir neturite laiko valgyti prieš joms sugendant. Įdedame jas į marinatų sultis ir daržovės puikiai laikysis savaite ilgiau.

8. Kokteiliai

Ganėtinai sunku įtikinti savo svečius išbandyti kokteilį su marinato sultimis, bet šis paprastas mišinys sugundys daugiau nei vieną asmenį. Nepamirštame gerti saikingai!

9. Padės išvengti rėmens

Sumaišome šiek tiek marinato sulčių su šaukštu medaus, kad sumažintume rėmenį.

10. Naikins piktžoles

Marinato sultys yra natūralus piktžolių žudikas. Užpilame keletą šaukštų sūdytų sulčių ant piktžolių ir jos išnyks.

11. Pagerins skonį virimo metu

Naudojame marinato sultis salotų padažui kaip acto pakaitalą. Kiti žmonės taipogi naudoja agurkų marinatą, kad paruoštų mėsą ir itin džiaugiasi rezultatais.

12. Ramins saulės nudegimus

Vatos tamponėlį įmerkiame į marinatą ir uždedame ant pažeistos vietos. Acto druskos padažas padeda sumažinti deginimo pojūtį ir tai bus tavo gydymas po saulės nudegimų.

13. Ramins gerklės skausmą

Kai jaučiate, kad turite gerklės skausmą, išgeriame vieną šaukštą marinuotų sulčių. Actas atsiras daugelyje namų gydymo priemonių ir yra toks pat veiksmingas kaip kosulio sirupas, bet be visų cheminių medžiagų.

Labai tikimės, kad šie patarimai jums bus naudingi! 
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: