Ar geriate kavą ryte ant tuščio skrandžio? Tada jūs turite tai sužinoti!

Kategorija: Naudingi patarimai


Ar geriate kavą ryte ant tuščio skrandžio? Tada jūs turite tai sužinoti!

Paskelbė:
19 Geg. 2020
Šis straipsnis, papasakos, kaip išlaikyti savo virškinimo traktą sveiką ir mėgautis puodeliu kavos!

Milijonai žmonių visame pasaulyje negali pabusti be puodelio kavos. Kiekvienas iš jų „myli“ kavą ir net jos kvapą. Taip, kava yra naudinga, tačiau naujausi tyrimai rodo, kad kavos gėrimas ryte ant tuščio skrandžio nėra geras dalykas.

Kai geriate kavą ryte ant tuščio skrandžio, tai padidinate druskos rūgšties kiekį, virškinimo trakte, kuris gali būti pavojingas pacientams, sergantiems gastritu, opalige ar kitomis virškinimo trakto ligomis.

Ši susidariusi rūgštis nepadeda virškinimui, o jeigu jūs valgysite sunkų maistą, tai sukels baltymų virškinimo problemas. 

O, kai baltymai nėra visiškai skilę, tai gali sukelti kitų problemų, pavyzdžiui, pilvo pūtimą, uždegimą, sudirginimą ir gautinės žarnos vėžio susidarymą.

Tai, pagrindinė priežastis, kodėl ekspertai sako, kad nereikėtų gerti kavą iš karto, kai pabundate. Šis įprotis gali sukelti ir kortizolio kiekio padidėjimą, kurį organizmui bus sunku sugrąžinti į įprastą būseną. Kortizolis kontroliuoja mūsų biologinį laikrodį ir mūsų gebėjimą neužmigti.

Kaip jūs matote yra daug priežasčių mesti šį blogą įprotį – gerti kavą ryte ant tuščio skrandžio ryte.

Siūloma pusryčiauti ankščiau, nei gerti kavą. Bet jei jūs negalite, nenorite valgyti ryte, įdėkite į kavą šiek tiek pieno ar sviesto. Tai padės sumažinti žalingą poveikį.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: