Vokiški silkės suktinukai

Kategorija: Žuvies patiekalai


Vokiški silkės suktinukai

Paskelbė:
20 Gruodžio 2019

INGREDIENTAI

  • Silkė    4 vnt.    sūdytos
  • Svogūnai    1 vnt.    didelis
  • Agurkai    2 vnt.    marinuoti
  • Actas    120 ml    obuolių ar baltojo vyno
  • Vanduo    250 ml
  • Aliejus    3 valg. š.
  • Juodieji pipirai    1 arbat. š.
  • Kvapnieji pipirai    3 vnt.
  • Laurų lapai    1 arbat. š.
  • Garstyčios    2 valg. š.
  • Cukrus    1 žiupsnelis
  • Kadagio uogos    1 arbat. š.    traiškytų (nebūtinai)

KAIP GAMINTI

1. Silkių galvas nupjaukite. Pamerkite žuvis į šaltą vandenį, mirkykite apie 12 valandų, porą kartų pakeisdami vandenį švariu.
2. Silkę išdarinėkite, išimkite kauliukus ir pasigaminkite filė. Turi išeiti 8 gabaliukai.
3. Filė gabaliuką plonai patepkite garstyčiomis, pabarstykite pipirais, įdėkite nedideliais gabaliukais pjaustyto svogūno, per vidurį – gabaliuką agurko ir suvyniokite. Persmeikite suktinuką dantų krapštuku ir dėkite į švarų stiklainį.
4. Išvirkite marinatą: supilkite actą, vandenį, įdėkite pipirų, lauro lapą, kadagio uogas, cukraus ir likusius svogūnus.
5. Kai marinatas atvės, įpilkite aliejaus, gerai išmaišykite ir supilkite ant suktinukų.
6. Palikite porai dienų pasimarinuoti.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: