Farširuota skumbrė. Prabangus patiekalas šventiniam stalui
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingredientai:
– skumbrė
– aliejus
– grybai
– svogūnas
– citrina
– folija
Folijos priešininkai gali naudoti kepimo popierių ir kepimo paketą, bet tai nelabai patogu.
Paruošimo receptas:
1. Tam, kad įpjauti nugarėlę, aš naudojuosi plonu peiliu pomidorams. Čia jis matosi. Bet galima paprastu aštriu!
2. Įpjaunu nugarėlę nuo galvos iki uodegos. Ir atsargiai atskiriu minkštimą nuo kaulų. Būna lengviau, kai žuvis ne iki galo atitirpusi.
3. Prie uodegos ir galvos stuburą sulaužau ir išimu kartu su viduriais. Dabar aplieju citrinos sultimis, pasūdau, barstau pipirais.
4. Kepu grybus su svogūnais. Žuvį dedu ant 2 folijos sluoksnių. Pas ką dar liko tarybinės – galima ir 1 sluoksnį. Į žuvį dedu įdarą.
5. Daug nedėkite, nes neužsidarys. Ir štai taip užsuku. Uodegą pakeliu, kad kuo mažiau sulčių išbėgtų į foliją ir daugiau liktų žuvyje.
6. Į įkaitintą orkaitę 20 min. Jei labai stambi žuvis – 30. Mano buvo 400-500 g. Pagal pageidavimą galima įdėti žalumynų ir sūrio.
7. Šalta skanesnė, todėl sukaupkite valią ir dėkite žuvį į šaldytuvą…
Gero apetito!
– skumbrė
– aliejus
– grybai
– svogūnas
– citrina
– folija
Folijos priešininkai gali naudoti kepimo popierių ir kepimo paketą, bet tai nelabai patogu.
Paruošimo receptas:
1. Tam, kad įpjauti nugarėlę, aš naudojuosi plonu peiliu pomidorams. Čia jis matosi. Bet galima paprastu aštriu!
2. Įpjaunu nugarėlę nuo galvos iki uodegos. Ir atsargiai atskiriu minkštimą nuo kaulų. Būna lengviau, kai žuvis ne iki galo atitirpusi.
3. Prie uodegos ir galvos stuburą sulaužau ir išimu kartu su viduriais. Dabar aplieju citrinos sultimis, pasūdau, barstau pipirais.
4. Kepu grybus su svogūnais. Žuvį dedu ant 2 folijos sluoksnių. Pas ką dar liko tarybinės – galima ir 1 sluoksnį. Į žuvį dedu įdarą.
5. Daug nedėkite, nes neužsidarys. Ir štai taip užsuku. Uodegą pakeliu, kad kuo mažiau sulčių išbėgtų į foliją ir daugiau liktų žuvyje.
6. Į įkaitintą orkaitę 20 min. Jei labai stambi žuvis – 30. Mano buvo 400-500 g. Pagal pageidavimą galima įdėti žalumynų ir sūrio.
7. Šalta skanesnė, todėl sukaupkite valią ir dėkite žuvį į šaldytuvą…
Gero apetito!
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Šventėms – tortas „Snickers“
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Sūdyta skumbrė su prieskoniais
Šašlykai greituoju būdu..
Raudonojo aksomo tortas
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Paprasta ir greita: pomidorai savo sultyse
Mini krepšeliai - užkandėlės jūsų šventiniam stalui
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Burokėlių sriuba su džiovintais obuoliais
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Tortas „Juodasis miškas“
Skumbrė stiklainyje orkaitėje
Labai skanios spurgos
keptos anties receptas
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Naminis majonezas – gaunasi labai tirštas ir nesisluoksniuoja
Ko daugiau žuvys teikia – naudos ar žalos, atsako mokslininkai
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.