Sūdyta skumbrė su prieskoniais
Paskelbė:
08 Lapkričio 2019
0
Produktai:

– 500 g šaldytos skumbrės (1 vnt)
– 1,5 valgomojo šaukšto cukraus
– 1 arbatinis šaukštelis druskos
– 1 lauro lapas
– juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirneliai
– 2 valgomieji šaukštai aliejaus ( pas mane aromatingas naminis aliejus)

Paruošimas:

1. Skumbrę ( ar bet kokią kitą žuvį ) atšildome, bet ne iki galo: taip bus lengviau išdarinėti.
2. Virtuvinėmis žirklėmis nukerpame visus pelekus ir uodegą. Peiliu nupjauname galvą, perpjauname pilvą ir išimame visus vidurius. Išvalome kaip įmanoma švariau,kad neliktų juodos plėvelės, priešingu atveju žuvis apkars.
3. Nuplauname, paskui perpjauname per stuburą ir atskiriame nuo centrinio kaulo. Dedame file ant maistinės plėvelės, odele žemyn.
4. Barstome druska ir cukrumi, rankomis įmušame į žuvį.
5. Pabarstome juodojo ir kvapiojo pipiro mišiniu ( žirnelius būtina sugrūsti arba paimti aromatingus maltus pipirus), sutepame aliejumi silikoninio teptuko pagalba ar tiesiog paliejame arbatiniu šaukšteliu.
6. Patarimas. Jei naudosite, kaip aš, aromatinį naminį aliejų, žuvies skonis bus dar ryškesnis.
7. Dedame lauro lapus, sudedame file vieną ant kitos, suspaudžiame rankomis.
8. Suvyniojame į maistinę plėvelę, užsukame kraštus. Dedame į dar vieną maišelį ir į šaldytuvą parai. Po 12 val žuvį reikės apversti į kitą pusę.
9. Praėjus šiam laikui skumbrė bus jau gatava, ją galima pjaustyti gabaliukais r ragauti.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Rašyti komentarą
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно