KAI KAS NAUJO: VEGETARIŠKA "SILKUTĖ"

Kategorija: Žuvies patiekalai / Vegetariški / Veganiški


KAI KAS NAUJO: VEGETARIŠKA "SILKUTĖ"

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • baklažanai: 0,5
    • džiovintos slyvos: kelių (mirkytų)
    • pomidorų tyrė: 1 valgomojo šaukšto
    • rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti pipirai
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • druska
    • actas: šlakelio
    • ghee sviestas: 2 valgomųjų šaukštų (arba aliejus)
  1. Iš pradžių baklažaną supjaustome norimos "silkutės" gabaliukai bei mirkome pasūdytame vandenyje maždaug pusvalandį.
  2. Tuomet nusausinus apkepame keptuvėje su 1 v. š. ghee sviesto arba aliejaus, padruskiname, pašlakstome šlakeliu kokybiško acto. Apkepus sudėliojame lėkštės dugne.
  3. "Patalams": Svogūną susmulkiname kubeliais, morką sutarkuojame, juos pakepiname su vienu valgomuoju šaukšto ghee sviestu (aliejumi), sudedame cukrų, pasmulkintas slyvas, pomidorų tyrę, šiek tiek druskos, pipirų bei trumpai patroškiname, kol skonis susilies.
  4. Šiuos "patalėlius" dedame ant išdėliotų baklažanų gabaliukų. Patiekiame ir skanaujame!
  5. Pastebėjimas: Labai dažnai vis atsiranda skeptikų, kurie juokiasi iš įvairių patiekalų pakaitalų, pvz., kam valgyti lieknus pyragus bei vadinti juos kibinais, arba vegetarui valgyti netikrą silkę ir ją vadinti šiuo vardu? Bet juk taip faina išbandyti patiekalus, panašius į tuos, kuriuos ragaudavome vaikystėje, bet padaryti juos tokius, kurie nesikirstu su mūsų šiandieniniais įsitikinimais! O dar smagiau tiesiog išbandyti kažką naujo bei tikrai netikėto.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: