Kiaulienos nugarinės marinatas

Kategorija: Marinatai / Kiauliena


Kiaulienos nugarinės marinatas

Paskelbė:
23 Sausio 2022

Ingredientai


  • kiaulienos nugarinės pjausniai su kaulu: 4
  • Kiaulienos nugarinės marinatui:
    • raudonieji pipirai: 10 (stambiai sutriname)
    • druska: 0,5-1 valgomojo šaukšto (pagal skonį)
    • malta ugninė paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 1 didelės skiltelės (sutarkuojame)
    • sutarkuotas imbieras: 1 arbatinio šaukštelio
    • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnų granulės: 1 valgomojo šaukšto
    • malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovinti petražolių lapeliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • malta kalendra: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • lauro lapai: 3 (smulkiai sulaužome)
    • kadagio uogos: 10 (stambiai sutriname)
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • Padažui:
    • sviestas
    • riebi grietinėlė: 8 valgomųjų šaukštų
    • sidras: 4 valgomųjų šaukštų
    • grūdėtosios garstyčios: 2-3 arbatinių šaukštelių


Recepto paruošimas


1. Iš vakaro: Dubenyje sumaišome raudonuosius pipirus, druską, ugninę papriką, petražolių lapelius, kalendras, česnaką, imbierą, cukrų, svogūnų granules, juoduosius pipirus, lauro lapus, kadagių uogas bei aliejų.
2. Tuomet į pasiruoštą mišinį sudedame kiaulienos pjausnius ir pirštais visą mišinį tolygiai paskirstome ant jų.
3. Šitaip suruoštus kiaulienos pjausnius šaldytuve marinuojame nuo 12 iki 24 valandų, bet ne ilgiau.
4. Kitą dieną: Išdėliojame kiaulienos pjausnius ant lentelės ir riebioje pusėje peiliu padarome nedideles įpjovas. Šitaip riebalai geriau išsilydys, o odelė labai skaniai apskrus.
5. Tuomet į karštą keptuvę įpilame kelis šaukštus aliejaus.
6. Sudedame į keptuvę kiaulienos pjausnius, sumažiname kaitrą iki vidutinės ir kepame iš abiejų pusių po maždaug 5-6 minutes, kol dailiai parus.
7. Po to pjausnius sudedame į lėkštę ir paliekame šiek tiek atvėsti.
8. Keptuvę su mėsos sultimis paliekame ant ugnies, bet sumažiname kaitrą, įdedame vieną arbatinį šaukštelį sviesto, tuomet supilame sidrą ir leidžiame pusei jo nugaruoti, tai užtrunka maždaug 2 minutes.
9. Tada sukrečiame garstyčias ir išmaišome, po to supilame grietinėlę ir dar kartą gerai išmaišome. Pakaitiname maždaug 1-2 minutes, kol padažas šiek tiek sutirštėja.
10. Padažą patiekiame su kiaulienos pjausniais, paprasčiausiai, apšlakstydami juos trupučiu padažo. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: