karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu
Kategorija: Salotos, mišrainės / Žuvies patiekalai
Ingredientai
- salotų mišinys: 2 saujų
- lašišos pjausniai su oda: 2
- citrinos sultys: 2 šaukštų
- skystas medus: 2 šaukštų (naudoju "Brolių medus" produkciją)
- "Dižono" garstyčios: 2 šaukštų
- vyšniniai pomidorai: 1 saujos
- druska: žiupsnelio
- malti pipirai: žiupsnelio
- Užpilui:
- medus: 2 šaukštų
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
- alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
- čili pipiro drožlės: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių užpilui visus ingredientus sumaišome iki vientisos masės ir padedame į šaldytuvą kol prireiks. Ragaujame ir koreguojame proporcijas pagal savo skonį, padažas turi gautis saldžiarūgštis.
2. Pasigaminkite marinatą lašišai: Garstyčias sumaišykite su medumi, citrinos sultimis, druska ir pipirais. Ištepkite lašišą ir palikite kelioms minutėms pasimarinuoti.
3. Po to į keptuvę pilkite šlakelį aliejaus ir iškepkite lašišos pjausnius.
4. Paskui keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir lengvai apkepinkite pomidorus.
5. Tada į lėkštes lygiomis dalimis dėkite salotų mišinio, keptus pomidorus ir dėkite dar karštą lašišą.
6. Apšlakstykite pasigamintu užpilu. Patiekite ir skanaukite!
7. Patarimas: Jeigu turimas medus yra sukietėjęs - pašildome jį trumpai.
Bruschetta su kumpiu ir daržovėmis
SALOTOS SU BAKLAŽANAIS
TRADICINĖS CEZARIO SALOTOS BE MĖSOS
Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu
SALOTOS SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE IR JOGURTO PADAŽU
ORKAITĖJE KEPTA LAŠIŠA SU GARSTYČIOMIS IR ČESNAKU
DARŽOVIŲ SALOTOS SU TUNU IR AGUONŲ UŽPILU
Lašiša kamado grilio kepsninėje ant medinių lentelių
Lašišos vėrinukai, kuriems neįmanoma atsispirti
Špinatų grybų salotos su riešutais
SALOTOS SU FETA SŪRIU
SALOTOS SU ŠPINOKAIS, TUNU IR KIAUŠINIAIS
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
Gaivios salotos su kepta lašiša
Cezario salotos su krevetėmis
Superinio skonio glazūruota lašiša - Kūčioms arba Kalėdoms!
Lašiša su ypatingu pagardu
Indiškai kepta lašiša
TRADICINĖS GRAIKIŠKOS SALOTOS
Gaivios salotos su pankoliu ir avokadu
Vištų šlaunelės gardžiuoju metodu
GARSTYČIŲ IR PARMEZANO PADAŽAS SALOTOMS
Krevetės, kurių neįmanoma pamiršti