Su bulvėmis kepta silkės filė
Paskelbė:
02 Vasario 2020
0
Reikės:
  • 600 g silpnai sūdytos silkės filė
  • 1 kg bulvių
  • 2 svogūnų
  • 50 ml aliejaus
  • 1 stiklinės grietinės
  • 2 kiaušinių
  • 3 šaukštų smulkintų krapų
  • sviesto
Padažui:
  • 2 kiaušinių
  • 150 g sviesto
  • 1 svogūno
  • pusės citrinos sulčių
  • ryšulėlio krapų

Silkės filė supjaustome dideliais gabalėliais. Bulves nuskutame ir supjaustome storais griežinėliais. Svogūnus susmulkiname, pakepame aliejuje, kol suminkštės, ir ataušiname. Kiaušinius išplakame atskirame indelyje.
Kepimo indą ištepame sviestu ir sluoksniais dėliojame bulves ir silkę, pradėdami nuo bulvių. Kiekvieną sluoksnį patepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome smulkintais krapais bei svogūnais.
Viršutinį bulvių sluoksnį apliejame likusiu kiaušinio plakiniu, užpilame grietine ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 – 30 minučių.
Kol kepa, pasigaminkime padažą. Kiaušinius kietai išverdame ir stambiais sukapojame. Svogūną nusilupame, supjaustome kubeliais ir lengvai pakepiname svieste su citrinų sultimis. Pakepintus svogūnus sumaišome svogūnus su kiaušiniais ir krapais.
Iškepusį bulvių ir silkių apkepą apliejame padažu ir patiekiame.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Kaip manai ar skanu? :) Pasidalink savo nuomonę.
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно