Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Paskelbė:
24 Sausio 2020
0
Vis galvojau kaip šį patiekalą galiu pagirti, bet tam visiškai užtenka - TIKRAI LABAI SKANU. Šiuo atveju jūros lydeka yra kepama orkaitėje, bet gaunasi taip, tarsi ji troškintųsi savo pačios sultyse. Pagyrė net tėtis, kuris žuvį visada valgo tik iškeptą keptuvėje. Rekomenduoju!

Ingredientai:


    • jūros lydekos: 3 didesnės (su kaulu)
    • svogūnai: 2
    • žuvies prieskoniai
    • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
    • druska

  1. Recepto Instrukcijos:

  2. Iš pradžių lydekas išvalykite, nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite dalimis (aš pati kiekvieną pjoviau į keturias dalis) bei subarstykite mėgstamais prieskoniais ir druska (naudoju "Saudos" žuvies prieskonius).
  3. Aš visada suprieskoniuotą žuvį palieku per naktį "pailsėti" šaldytuve, bet pilnai užtenka ir 2-3 valandų.
  4. Po to, indą, kuriame kepsite, ištepkite trupučiu aliejaus, išklokite plonais žiedeliais supjaustytais svogūnais. Ant žuvies dėkite majonezą bei grietinę ir gerai rankomis ištrinkite.
  5. Žuvį išdėliokite ant svogūnų bei dėkite kepti į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
  6. Kepkite maždaug 30-40 minučių. Jeigu turite ir norisi, labai tinka užbarstyti krapais.
  7. Galiausiai patiekite su virtomis ar keptomis bulvėmis bei daržovėmis.
  8. Labai gardus ir susidaręs padažas, pati lydeka būna itin sultinga. Skanaus!



Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Kaip manai ar skanu? :) Pasidalink savo nuomonę.
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно