TINGINIŲ SUŠI ARBA "SUŠIŲ" MIŠRAINĖ
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
- virti apvalieji ryžiai
- ryžių actas (tinka ir obuolių actas iš bėdos)
- cukrus
- druska
- paprikos: 1
- agurkai: 1
- morkos: 1
- avokadai: 1 (nėra būtina)
- citrinos: 1
- sojos padažas: pagal skonį
- džiovintos jūržolės (arba susmulkinti "nori" lapai)
- Pirmiausia išverdame ryžius taip, kaip virtume juos įprastiems sušiams.
- Tuomet į karštus ryžius įmaišome su cukrumi bei druska sumaišytą actą. Mes 250 gramų sausų ryžių naudojome 2 valgomuosius šaukštus acto bei po trečdalį arbatinio šaukštelio cukraus ir druskos. Paliekame, kad atvėstų.
- Per tą laiką, kol vėsta ryžiai, leidžiame labai plonai supjaustytoms morkoms (tam tinka paprasčiausias daržovių skustukas) pasimarinuoti. Tiesiog reikia išspausti ant jų maždaug pusės citrinos sultis (tiek mes naudojome vienai vidutiniškai morkai), įberiame šiek tiek druskos bei rankomis truputį "paminkome". Paliekame, kad šiek tiek suminkštėtų.
- Tada jūržoles/susmulkintą "nori" kelias minutes pamirkome šaltame vandenyje.
- Supjaustome agurką, papriką bei avokadą kubeliais.
- Po to viską sumaišome, paragaujame ir jeigu atrodo, kad reikia, įmaišome šiek tiek sojos padažo. Patiekiame ir skanaujame!
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Pyragas su maskarpone
Atradau trąšas, kurios nieko nekainavo, o prikėlė net silpniausius augalus
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Tinginių balandėliai
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
BALANDĖLIAI SU GRYBAIS
KRISTIJONO KRABŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ)
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
Greitas Obuolių pyragas
"Tinginių balandėliai"
MARINUOTA DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ (ATSARGOS ŽIEMAI)
keptos anties receptas
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
VOKIŠKA BULVIŲ MIŠRAINĖ