GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
Paskelbė:
29 Kovo 2019
0

    • nevirti grikiai: 250 mililitrų
    • morkos: 2 (didelės)
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 5 valgomųjų šaukštų
    • druska: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
    • džiovintos petražolės: 1 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • česnako milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • saulėgrąžų aliejus (kepimui)
  1. Iš pradžių į puodą supilkite grikius bei užpilkite vandeniu. Virkite tol, kol grikiai suminkštės (maždaug 15 minučių nuo užvirimo). Paskui nukoškite vandenį bei palikite atvėsti.
  2. Tuomet morkas nulupkite, sutarkuokite stambia tarka. Svogūną nulupkite, supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite morkas, kepinkite apie 5 minutes, po to sudėkite svogūną ir kepinkite, kol daržovės suminkštės. Palikite atvėsti.
  3. Grikius sumaišykite su kiaušiniais, miltais, apkeptais svogūnu bei morkomis, pagardinkite prieskoniais. Masę gerai išmaišykite.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Imkite po vieną kupiną valgomąjį šaukštą tešlos bei šlapiomis rankomis formuokite nedidelius, maždaug 1-1,5 centimetro storio blynelius, apkepinkite iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Išėmusios iš keptuvės dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Patiekite ir skanaukite!
  5. Pastebėjimas: Aš pati grikių kepsnelius kepu tais atvejais, kai nusibosta mėsos ir žuvies patiekalai, kai nesinori sunkaus maisto, ir šiaip, kada norisi ko nors ne kasdieniško. Grikių kepsneliai idealiai tinka ir pusryčiams, ir pietums ir vakarienei. Pusryčiams kepsnelius galima patiekti su kiaušiniene, pietums – su troškintomis arba šviežiomis daržovėmis, o vakarienei – su mėgstamomis salotomis. Kepsneliai dar skanesni būna su įvairiais padažais. Prie kepsnelių galima paruošti karštą padažą: su šonine, svogūnais bei grietinėle, arba pagaminti majonezo padažą: viename indelyje sumaišome šiek tiek pomidorų padažo ir majonezo (padažą dar galima pagardinti trintu česnaku). Į grikių kepsnelius taip pat galima įmaišyti ir cukinijos (jeigu jos turite).
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Rašyti komentarą
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно