Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu










Paskelbė:
30 Geg. 2021

Ingredientai


  • saldžiosios bulvės: 1 stiklinės (240 gramų)
  • balti speltos miltai: 1,25 stiklinės (140 gramų)
  • ištirpintas kokosų aliejus arba neutralaus skonio aliejus: trečdalio stiklinės (47 gramų)
  • augalinis pienas: 0,5 stiklinės (95 gramų; aš naudoju migdolų)
  • ekologiškas cukrus: trečdalio stiklinės (60 gramų)
  • linų sėmenys: 2 valgomųjų šaukštų (sumaišome su 6 valgomaisiais šaukštais vandens)
  • auksaspalvis sirupas: 2 valgomųjų šaukštų (naudoju "Dansukker")
  • cinamonas: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • kardamonas, imbieras: žiupsnelio
  • juodas šokoladas: 100 gramų
  • įvairūs pabarstukai

Recepto paruošimas


1. Pirmiausia orkaitėje iškepame nenuluptą saldžiąją bulvę (180 laipsnių temperatūroje maždaug 30-35 minutes arba kol lengvai įsibes šakute). Ją atvėsiname ir sutriname šakutės pagalba.
2. Po to įkaitiname dar kartą orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir pasiruošiame 12 keksiukų formą bei popierėlius.
3. Linų sėmenis sumaišome su 6 valgomaisiais šaukštais šalto vandens. Palaikome šaldytuve maždaug 10 minučių.
4. Tada į dubenį supilame aliejų, pieną, cukrų, auksaspalvį sirupą, linų sėmenis ir sutrintą bulvę.
5. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cinamomą, kardamoną ir druską.
6. Tuomet per 2 kartus miltų mišinį suberiame į drėgnų ingredientų dubenį. Atsargiai išmaišome.
7. Paskirstome tešlą į keksiukų formeles.
8. Kepame orkaitėje maždaug 25 minutes.
9. Paskui ištirpiname juodąjį šokoladą. Šaukšteliu apliejame iškepusius bei pravėsusius keksiukus. Užbarstome pabarstukais. Skanaujame!
Patiko? pasidalink:
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:


Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно