Cukinijų ir morkų sklindžiai
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Jums reikės:
- 400g. bulvių
- nedidelės cukinijos (apie 300 g.)
- didelės morkos
- 100 g. sviesto
- 75 g. parmezano ar kito kietojo sūrio
- rozmarino šakelių
- maltų pipirų
- rupios jūros druskos
- druskos
- Sklindžiams su cukinijomis ir morkomis pirmiausia nuskutame bulves. Jas perpjauname pusiau ir 10 minučių verdame pasūdytame vandenyje. Tada nupilame vandenį ir bulves atvėsiname.
- Bulves, morką, cukiniją ir sūrį sutarkuojame dideliame dubenyje. Pagardiname druska ir pipirais.
- Išlydome truputį sviesto keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies. Krečiame kiekvienam sklindžiui po kelis šaukštus tarkių ir šiek tiek paspaudžiame.
- Kepame sklindžius 2-3 minutes, atsargiai apverčiame ir kepame dar minutę. Perkeliame blynus į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Skardą šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 5-7 minutes, kol sklindžiai apskrus.
- Tiekiame pabarstytus jūros druska ir papuošę rozmarinų šakelėmis. Skanaus
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Avižinė košė su cukinijomis
Pikantiški 6 šašlykų receptai
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
Omletas su bulvėmis ir grybais
Tinginių balandėliai
Kepenėlių salotos su daržovėmis
CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA
PRANCŪZIŠKA CUKINIJŲ SRIUBA
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS
Brokolių ir morkų (vegetariška) lazanija
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
Cukinijų ir feta sūrio apkepas su ryžių plutele
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
Koldūnai su prancūzišku pomidorų troškiniu
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
Pievagrybių troškinys
Taco makaronai su sūriu
Taco makaronai su sūriu
Purus cukinijų ir ryžių apkepas