Kepti varškėčiai
Paskelbė:
24 Lapkričio 2019
8 varškėčiams imu:

400 g varškės
2 kiaušinius
100-120 g avižinių miltų (galima naudoti kvietinius)
žiupsnį druskos
žiupsnį cukraus
1 v.š. lydyto sviesto
grietinės
džemo
kakavos

* Varškę banaliai šakute sutrinu gilesniame inde, įmušu kiaušinius, suberiu cukrų ir druską, vėl gerai permaišau ir po truputį beriu miltus. Tol, kol tešlą jau galima minkyti rankomis. Ji turi būti ne itin kieta, geriau truputį pasiterlioti, bet valgyti puresnius varškėčius.

* Tešlą padalinu į 8 lygias dalis, kiekvieną padrėkintomis rankomis suvolioju į rutulį. Įkaitinu keptuvę, dedu sviestą, ir jam pradėjus čirkšt, dedu varškėčius, šakute paspaudžiu šonus, taip suformuodama blynelius. Kepu iš abiejų pusių po 5-6 minutes, nelygu kaitrai, gali tekti kepti ir ilgiau, svarbu, kad būtų susidariusi traški aukso spalvos pluta.

* Paruošiu lėkštes – dedu porą šaukštų grietinės, mėgstamo džemo ar uogienės, sudedu karštus varškėčius ir gausiai pabarstau kakava.


Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно