VARŠKĖČIAI SU VANILINIU PADAŽU
Kategorija: Varškės patiekalai
- varškė: 500 gramų (naudoju 4%)
- kiaušiniai: 2
- kefyras: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina)
- miltai: 100 gramų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- cukrus: 3 šaukštų
- druska: žiupsnelio
- Vaniliniam padažui:
- grietinėlė: 120 mililitrų (naudoju "Elmlea" Single Cream 15%)
- pienas: 120 mililitrų
- cukrus: pagal skonį
- bulvių krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- Iš pradžių varškę ištriname su kiaušiniais, kefyru, cukrumi bei druska. Dedame kartu persijotus miltus su kepimo milteliais bei gerai viską išmaišome.
- Tuomet pašlapiname rankas bei formuojame nedidelius rutuliukus (darome mažus 2 šaukštų dydžio), pavoliojame miltuose bei lengvai suplojame (tik neplonai).
- Tada varškėčius kepame ant įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus, ant mažos ugnies. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų aliejaus perteklių.
- Po to varškėčius patiekiame su šviežiomis uogomis bei vaniliniu padažu. Skanaujame!
- Vanilinis padažas: Nedideliame puode sumaišome kartu grietinėlę, pieną, cukrų ir vanilinį cukrų bei gerai išmaišome krakmolą, kad neliktų sulipusių gabalėlių. Tuomet statome ant ugnies bei nuolatos maišome iki užvirimo, nukeliame nuo ugnies (puodo turinys turi būti kaitinamas, bet nevirti, kad krakmolas "nesušoktų į gabalus").
RUSIŠKI VARŠKĖČIAI (СЫРНИКИ)
RUSIŠKI VARŠKĖČIAI
7 skaniausių pasaulyje varškėčių paruošimo paslaptys!
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Kepenėlių salotos su daržovėmis
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
VIRTI BANANINIAI VARŠKĖČIAI
VARŠKĖČIAI SU CINAMONU
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Mielinės spurgos su džemu
RECEPTAS: JAUTIENOS BEFSTROGENAS
BLYNAI SU TARKUOTAIS OBUOLIAIS
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
GULIAŠAS - PAGALIAU RADAU SAU SKANIAUSIĄ RECEPTĄ!
ŽUVIES KOTLETAI | RECEPTAS
Varškėčiai - teceptas iš mamos sąsiuvinio
KEPTI VARŠKĖČIAI SU MANŲ KRUOPOMIS
Sūrio spurgos su jalapenu
Šokoladinis tiramisų tortas
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu