Alyvuogių užkandėlė

Kategorija: Užkandžiai


Alyvuogių užkandėlė

Paskelbė:
11 Balandžio 2019

INGREDIENTAI

  • Fetos sūris    200 g
  • Alyvuogės    200 g    po nedidelį indelį juodųjų ir žaliųjų alyvuogių be kauliukų, gali būti ir įdarytos
  • Raudonėliai    1 valg. š.    ir alyvuogėms marinuoti
  • Česnakai    3 skiltelės    alyvuogėms marinuoti
  • Citrinos    1 vnt.    pagal skonį žievelių alyvuogėms marinuoti
  • Aitrioji paprika    1 vnt.    smulkintos ankšties alyvuogėms marinuoti
  • Medus    1 valg. š.    alyvuogėms marinuoti
  • Alyvuogių aliejus    3 valg. š.    alyvuogėms marinuoti
  • Duona    2 vnt.    kelios riekelės baltos duonos

KAIP GAMINTI

  1. Nuo alyvuogių nupilkite skystį, jas suberkite į užsukamą indą.
  2. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis ir raudonėliais.
  3. Smulkintą aitriąją papriką įmaišykite į česnakų ir raudonėlių mišinį.
  4. Sumaišykite jį su aliejumi ir skystu medumi.
  5. Gautu marinatu užpilkite alyvuoges ir per naktį palaikykite šaldytuve.
  6. Skirtingų spalvų alyvuoges ir fetą verkite ant medinių iešmelių ir dėkite į stiklines taureles.
Valgykite su pita.
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: