Morkų ir silkės užtepėlė

Kategorija: Užkandžiai


Morkų ir silkės užtepėlė

Paskelbė:
10 Sausio 2022
Tokia morkų ir silkės užtepėlė labai tinka tiek Canape Spoons valgomiesiems šaukšteliams įdaryti, tiek tepti ant duonos arba paskrudinto batono. Taip pat užtepėlę nuostabu dėti ir į valgomuosius krepšelius. Tai superinis užkandis, kuris tinka įvairiausioms šventėms, aš labai mėgstu gaminti Kalėdoms. Skonis tikrai nuostabus, pamėginkite! :) 

Ingredientai


  • silkės filė: 8
  • morkos: 6 (virtos)
  • kambario temperatūros sviestas: 200 gramų
  • tepamas sūrelis: 200 gramų (lydytas arba kitas mėgstamas)
  • druska (jei norisi)
  • pipirai (jei norisi)
  • česnakas (jei norisi)


Recepto paruošimas


1. Pirmiausia išverdame morkas (gaminau didelei šeimai, tai šį kartą gaminau iš dvigubos normos, tad nuotraukoje morkų daug). :)
2. Po to virtas morkas bei silkę sumalame mėsmale arba itin smulkiai supjaustome.
3. Patarimas: Elektriniu trintuvu geriau netrinti, nes man asmeniškai per daug sutrina į košelę.
4. Po to gautą masę šaukštu išsukame su tepamu sūreliu bei minkštu minkštu kambario temperatūros sviestu.
5. Paragaujame, ar patinka skonis ir ar nieko netrūksta. Jei norisi, galite pagal savo skonį pagardinti druska ar pipirais. Taip pat galima įspausti česnako.
6. Paruošta silkės užtepėlę padedame į šaldytuvą mažiausiai 1-2 valandoms, kad skoniai "susidraugautų" tarpusavyje.
7. Po to jau lepinamės pagal pageidavimą - tepame ant skrudinto batono ar duonos, dedame į šaukštelius ar krepšelius! Nerealiai skanu! :)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Raktažodžiai:
morkos, morku, silke, uztepele