Japoniškas omletas Tamagoyaki

Kategorija: Užkandžiai


Japoniškas omletas Tamagoyaki

Paskelbė:
22 Lapkričio 2021

Ingredientai


  • Japoniškam omletui Tamagoyaki:
    • kiaušiniai: 3 (vid. dydžio)
    • saldus ryžių vynas "Mirin": 0,5-1 arbatinio šaukštelio (jeigu neturite šio vyno, galite pakeisti tokiu pat kiekiu cukraus)
    • druska: žiupsnelio 
    • "Dashi" sultino granulės: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio (galima ir nenaudoti, bet suteiks pikantiško, autentiško "umami" skonio ir drėgnumo; taip pat didelio nusikaltimo nebus, jeigu vietoje jo, įmaišysite vieną arbatinį šaukštelį majonezo)
    • sojų padažas: 1-1,5 arbatinio šaukštelio
    • smulkiai pjaustytos šviežios petražolės: 1 valgomojo šaukšto (~3 gramų; galima ir nenaudoti - galima pasirinkti ir kitus šviežius žalumynus, tarkim vieną ryšelį svogūnų laiškų)
    • aliejus: kepimui (vynuogių sėklų ar saulėgrąžų)

  • Baltojo ridiko salotoms:
    • baltieji ridikai: 0,5 (nedidelio)
    • sojų padažas


Recepto paruošimas


1. Pirmiausia į vidutinio dydžio dubenį įmušame kiaušinius, supilame saldų ryžių vyną "Mirin", sojų padažą, įberiame nedidelį žiupsnelį druskos ir lazdelėmis (arba šakute) lengvai viską išplakame, kol kiaušinių baltymai gerai susimaišo su tryniais. Stengiamės plakti nestipriai, kad kiaušiniai labai nesuputotų.
2. Jeigu naudosite "Dashi" sultinio granules, mažame dubenėlyje jas sumaišome su vienu arbatiniu šaukšteliu drungno vandens, kol granulės ištirpsta. Gautą sultinį supilame į kiaušinių plakinį.
3. Tada į kiaušinių plakinį suberiame petražoles ir išmaišome (neplakame, kad nesusidarytų daug putų!), kol pastarieji tolygiai pasiskirsto plakinyje.
4. Po to ant vidutinės kaitros įkaitiname nedidelę keptuvę (maždaug 20 centimetrų skersmens).
5. Kai jau keptuvė gerai įkaista, į keletą dalių sulankstytą popierinio rankšluosčio lapelį dosniai suvilgome aliejuje ir juo gerai ištepame keptuvę, bet nereikia naudoti per daug aliejaus.
6. Į paruoštą keptuvę plona srovele supilame plakinį, kol plonu jo sluoksniu pasidengia keptuvės dugnas, tai yra supilame maždaug ketvirtadalį plakinio. Pasukiojame keptuvę, kaip tai darome, kepdami įvairiausius lietinius blynus, kad plakinys tolygiai pasiskirstytų po keptuvės dugną. Tai bus mūsų pirmasis omleto sluoksnis.
7. Kepame, kol pirmo omleto sluoksnio apatinė pusė parus, o viršus atrodys dar kiek minkštas ir skystokas, tarsi neiškepęs. Lazdelėmis arba mentele atsargiai atkrapštome omleto kraštus, tuomet sukame jį į maždaug 5 centimetrų pločio ritinėlį, pradėdami nuo tolimiausio keptuvės krašto, tai yra priešingo keptuvės rankenai.
8. Paskui popierinio rankšluosčio lapeliu gerai ištepame likusią tuščią keptuvės vietą ir nustumiame omleto ritinėlį į tolimiausią keptuvės kraštą.
9. Išliejame antrą ploną omleto sluoksnį, šiek tiek lazdelėmis arba mentele pakeldami ritinėlį, kad plakinio patektų ir po juo. Kai jau antrojo omleto sluoksnio apatinė pusė parus, o viršus atrodys skystokas, dar kartą, pradėdami nuo tolimojo keptuvės krašto, susukame ritinėlį. Verčiamas storesnis sluoksnis ant plonesnio, tai yra pirmasis ritinėlis įsivynioja į antrąjį ritinėlį. Šitaip dar kartą kartojame procesą nuo pradžių, kol nelieka kiaušinių plakinio.
10. Kai jau omletas iškepa, nukeliame keptuvę nuo viryklės ir švelniai iškrečiame omletą ant maistine plėvele apvynioto bambukinio kilimėlio, kuris būna skirtas sukti sušiams. Jo pagalba formuojame omletą stačiakampio formos, tai yra tiesiog susukame omletą į kilimėlį.
11. Po to omletą supjaustome nedideliais gabaliukais ir sudedame į lėkštę šalia baltojo ridiko salotų "pusnies".
12. Baltojo ridiko salotos: Smulkiai sutarkuojame baltąjį ridiką ir šiek tiek jį nusunkiame. Patiekiame su sojų padažu.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: