Raudoni ikrai vieno kąsnio krepšeliuose

Kategorija: Užkandžiai


Raudoni ikrai vieno kąsnio krepšeliuose

Paskelbė:
08 Lapkričio 2021
Gurmanai tikrai su manimi sutiks, kad lašišos ikrai yra itin turtingi ne tik savo fantastiška spalva, bet ir švelniai sūrstelėjusiu skoniu, tarp dantų sprogstančių burbuliukų tekstūra. Gaminant patiekalus ar užkandžius su ikrais svarbiausia yra neužgožti jų kitais stipriais skoniais. Baltas tepamas ožkos sūris - gaivus, šiek tiek lipnus, itin švelnus. Sluoksniuota tešla - traški, galima sakyti beveik neturinti skonio. Toks trio sukuria labai rafinuotą skonio bei tekstūrų akordą, lieka tik užsimerkti ir mėgautis... Tokie užkandžiai tiesiog idealiai tiks prie taurės šampano arba balto muskatinio vyno.

     Ingredientai


  • konservuoti lašišos ikrai: 100 gramų
  • minkštas tepamas ožkos sūris: 100 gramų
  • sluoksniuotos tešlos krepšeliai arba krekeriai: 15


  • Recepto paruošimas


1. Pirmiausia plokščioje lėkštėje išdėliokite sluoksniuotos tešlos krepšelius.
2. Tada dviejų arbatinių šaukštelių pagalba į kiekvieną krepšelį įdėkite po maždaug puse arbatinio šaukštelio ožkos sūrio, pabaikite uždėję po maždaug puse arbatinio šaukštelio ikrų.
3. Sluoksniuotos tešlos krepšeliuose toks užkandis išliks šviežias 6 valandas ir ilgiau, o ant krekerių vos 1-2 valandas. nes krekeriai gana greitai permirksta ir šitaip netenka savo traškumo.
4. Tešla: Jei norisi patiems išsikepti krepšelius, tai pasiruošiame "kapotą tešlą.".
5. Ledinį vandenį suplakite kartu su vienu įmuštu kiaušiniu - šitaip tešla bus kietesnė ir patvaresnė. Tokiu plakiniu apšlakstykite miltuotus sviesto gabaliukus.
6. Sulipdykite tešlos du gumulus ir šaldykite 30-120 minučių.
7. Po to iškočiokite tešlą iki 3-5 milimetrų storio sluoksnio.
8. Stikline išpjaukite skrituliukus ir juos įklokite į formeles. Taip pat galima naudoti keksiukų formeles, arba specialius krepšelių formos indelius.
9. Kepkite 190 laipsnių (375°F) temperatūros orkaitėje pusvalandį.
10. Įdarą dėkite į visiškai atvėsusius krepšelius. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: